FotbollNyheter

Spetsig bredd framgångsreceptet för Olympic: ”Vi är förbannat bra”

BK Olympic innehar fortsatt serieledning i divison två, och i helgen utmanas man om tronen av andraplacerade Qviding FIF. Mycket på spel – men Olympic räds inte stundens allvar.
– Vi har kunnat prestera i tuffa matcher tidigare, säger lagets tränare, Anders Grimberg. 

Säsongen närmar sig sitt slut.
Vad passar då bättre än en seriefinal att välkomnas in i slutspurten med?
För BK Olympic kan konkurrenssituationen i laget komma att bli en avgörande faktor.

– Alla vill vara med och spela, ingen vill sitta på bänken, ingen vill vara utanför laget. Men tyvärr måste det vara så, speciellt i en bra trupp. Men jag upplever att truppen är väldigt harmonisk just nu och att alla är hungriga på vad vi ska uppleva här framöver, säger Anders Grimberg.

Hur är känslan i laget, med tanke på er aktuella tabellsits?

– Framgång föder framgång, och en god känsla. Klart att det kan vara frustrerande för vissa bra spelare att ibland få sitta på bänken. Man vill alltid spela. Men vi har väldigt många bra spelare, och i ett bra lag behöver man ha en bra bredd.

Olympic-tränaren menar att en tuff konkurrenssituation håller laget på tårna under säsongens slutskede.

Hur märker du av att spelarna är extra laddade?

– Jo, men det syns på dem. Alla tävlar mot varandra och ger sitt yttersta på träningarna. Jag tror det har mycket att göra med resultaten. Går de vägen så blir laget som ett självspelande piano på träningarna. Tempot skruvas upp och så vidare.

Anders Grimberg får frågan om han möjligen förfogar över seriens bästa trupp. En tanke han faktiskt diskuterat kring.

– Det är kul att du nämner det, för vi satt ner och diskuterade det idag efter träningen. Vi kunde konstatera att vi, under de senaste veckorna, nog har seriens bästa bänk. Vi kan göra väldigt många byte som mycket väl kan bli till det bättre. Ett bra fotbollslag har en bra bänk, säger han och tillägger:

– En bra trupp och bra bänk har vi. Sen om det är den bästa är ju svårt att mäta och svara på. Men vi är förbannat bra.

I helgen väntar Qviding i en regelrätt seriefinal. Ett lag BK Olympic besegrade på bortaplan i säsongens första möte. En ny seger försätter Malmö-laget i en gynnsam sits.

– Det är oundvikligt att det är en speciell match. Vi har stort självförtroende på hemmaplan, där vi vill styra det mesta, säger Anders Grimberg.

Hur pass mycket tar ni in matchens dignitet och utgångens betydelse?

– Jo, men det är klart att vi tänker på det. Inför en sån här match behövs ingen extra tändvätska för att få igång oss. Samtidigt gäller det att vi håller oss till det vi gjort tidigare – det är det som tagit oss dit vi är idag.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close