HandbollNyheterYstads IF

Ystad-talangen redo för stora genombrottet

18-årige Ludvig Hallbäck stod för ett inspirerat fjolår i Ystads IF HF, där han bland annat valdes till lagets bäste spelare. 
Nu, ett år äldre, ett år rikare, siktar talangen på sitt stora genombrott i Handbollsligan. 
– Jag försöker bli bättre och bättre varje dag, säger han. 

Ystads IF HF har inlett säsongen övertygande. Stora plumpen är derbyförlusten mot IFK.
Ett av utropstecknen i laget är unge mittnian Ludvig Hallbäck – som hittat formen direkt.

– Jag tycker väl vi startat rätt bra, ändå. det var såklart tungt att förlora derbyt – men därefter har vi studsat tillbaka. För egen del känns det bra. Det känns som jag kommit in i det bra, både med målskyttet och i hur vi spelar, säger Ludvig Hallbäck – som mäktat med 27 mål på de inledande fem seriematcherna, och därmed är lagets bäste målskytt.

Hur ser du tillbaka på fjolåret?

– Det var ett lärorikt år på många sätt. Det var lite annorlunda än min första säsong, där jag bara skulle vara med och se och lära. nu fick jag ta plats på ett annat sätt.

Ludvig Hallbäck är absolut nöjd med hur fjolårssäsongen artade sig – men skriver inte under på att det var hans absoluta genombrott på den svenska handbollsscenen.

– Både ja och nej. Jag fick ju mer speltid och så, så ett litet genombrott kan väl vissa tycka att det var. Men jag tror att jag kan uträtta mycket mer, och det ska jag försöka göra också, säger han.

Han har redan hunnit presentera sig i internationella sammanhang. Under fjolåret ledde han Sverige till det första guldet i U18-EM sedan 1990-talet.
Nu spås han alltså göra sig ett namn på riktigt på hemmaplan.

Känner du då att du denna säsong verkligen vill visa vad du kan?

– Det känns väl konstigt att säga det på det sättet. Jag försöker bara träna på och bli bättre och bättre för varje dag som går – ja, de flesta saker som går, egentligen. Jag vill ju utvecklas som handbollsspelare, så det är klart jag vill göra det bättre än förra säsongen.

Vad är det du vill förbättra, mer konkret?

– Nä, men att värdera lägen bättre. Skjuta vid rätt tillfälle. Tidigare har man kanske tagit lite dumma avslut istället för att ta rätt beslut. Annars har jag försökt bygga på mig mer muskler under sommaren.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close