Höllvikens IBFInnebandyNyheter

Höllvikens målsättning: Bli bättre än förra året

IBF Höllviken har lyckats etablera sig i Svenska Superligan Nu hoppas laget överträffa förra säsongens resultat.
– Vi känns starkare i år, säger Joon Berggren. 

På lördagen drar det igång.
IBF Höllviken äntrar SSL-säsongen med hemmamatch mot Warberg.

– Det ska bli jävligt kul, det är det här man väntat hela sommaren på. Träningsmatcher är inte samma sak – nu vet vi att det är på riktigt, säger Höllvikens tränare, Joon Berggren.

Vad tror du om matchen i sig?

– Jag tror tyvärr att det kommer bli en ganska tråkig innebandymatch.Båda lagen kommer vilja ta poängen, men samtidigt inte komne ringen vilja bjuda på någonting.

Joon Beggren berättar att årets uppladdning inför premiären varit lugnare än den förra säsongen – hans debutår som återvändare i klubben.

– Känslan i truppen är mycket god. vi har jobbat på bra under sommaren. Den känslan hade vi inte alls förra säsongen. Jag tycker vi känns tryggare i år, som att vi kommit längre i vår innebandy. Och, nä, det är en god känsla att ha med sig in i en premiär.

Höllviken-tränaren fortsätter:

– Vi var väl inte beredda på det intensiva matchandet. Det var vl egentligen inte matcherna som var det tuffa, utan allting runtomkring: Hur ska man planera, hur vill spelarna lägga upp träningarna? Många bitar som kärve mycket. I år är vi bättre förberedda på det.

Joon Berggren återvände till IBF Höllviken efter en sejour i Malmö FBC. Foto: Christoffer Borg Mattisson.

Hur ser du på försäsongen som varit?

– Den är vi nöjda med. Det säger väl alla lag, men så är det. Jag tycker vi kommit längre i år. Vi är mer trygga i hur vi vill spela vår innebandy. Vi är bättre förberedda på hur vi ska ta oss an våra motståndare. Det var en utmaning innan, just hur vi skulle förbereda oss inför matcher. Nu har vi fått in den vanan, eftersom vi inte är det laget som oftast för matcherna, och därmed får anpassa oss efter motståndaren.

Om vi tar seriespelet som kommer – hur tänker du där?

– Nä, vi vil bli bättre än förra året. Det är det primära. Det är en grupp som har höga grav på sig själv. Personligen tycker jag vi känns starkare än förra året – och då kan vi absolut nå högre. Men de andra lagen blir också bättre, så det är svårt att säga.

Att det finns en prestige om att bl bäst i Skåne är inget Joon Berggren hymlar med.

– Ja, det är klart. Vi fajtas ju om samma positioner i tabellen för det första. Sen brukar det bli bra och tuffa matcher när vi möts. Nä, det är klart att vi gärna kommer före Helsingborg, säger han.

 

Artikelbild: Christian Örnberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close