skanesport_desktop-panorama-1

FotbollNyheter

Kombihallen i Malmö har fått nytt miljövänligare konstgräs

Konstgräset i klassiska Kombihallen på Stadionområdet har bytts ut. Nu ligger det en ny fräsch konstgräsmatta (100 procent återvinningsbar) med ett ifyllnadsgranulat som är certifierat som 100 procent nedbrytbart, komposterbart och organiskt och som kan återvinnas till bland annat nytt ifyllnadsgranulat.

– Det känns mycket bra att vi valt ett konstgrässystem som har många miljömässiga fördelar. Bara att hallen är helt luktfri och att spelare/åskådare slipper den starka gummilukten som låg i hallen tidigare är mycket positivt, säger Håkan Zetterstrand, enhetschef Stadionområdet, Malmö Stad i ett pressutskick.

– Riktigt roligt att Malmö Stad väljer vårt miljöanpassade konstgrässystem. I konstgräset ligger världens första 100 procent växtbaserade ifyllnadsgranulat som är industriellt processat. Granulatet utvinns av sockerrör och är fossilfritt, berättar Andreas Jakobsson, affärsområdeschef på Unisport.

Konstgrässystemet är nytt på marknaden och hittills i år har det installerats i Botkyrka, Karlstad, Malmö och Röstånga. Sammanlagt har det installerats av Unisport på ett 20-tal planer runt om i Norden. Det har varit en mycket positiv respons från spelare, beställare och driftspersonal.

 

Fakta ifyllnadsgranulat

Saltex BioFill™ ifyllnadsgranulat är certifierat som 100 procent biologiskt nedbrytbart, 100 procent komposterbart, 100 procent organiskt och kan återvinnas till bland annat nytt ifyllnadsgranulat. Saltex BioFill är konstruerat för att brytas ner. Nedbrytningsprocessen för Saltex BioFill beror på miljön den ligger i. En kombination av faktorer och koncentrationen av dessa faktorer påverkar varaktigheten av denna process, till exempel temperatur, fukt, bakterier et cetera. När Saltex BioFill är installerat på en konstgräsplan innehåller inte miljön tillräckligt hög koncentration av dessa faktorer. Så snart BioFill ligger utanför konstgräsplanen (i marken eller vattnet) accelereras nedbrytningsprocessen på grund av en högre koncentration av dessa faktorer.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close