FotbollLB07Nyheter

Ödesmatch för LB07 i avslutningen

I helgen bestäms LB07:s framtid: Blir det kval eller serievinst? De senaste veckornas positiva prestationer – i träning och på match – har stärkt tron i laget.

Spelschemat har kokats ner – och det försprång av poäng som LB07 tidigt införskaffat har med tiden reducerats till endast en.
En poäng är marginalen man har till GIF Nike inför slutomgången – och utgångens ovisshet är därmed intakt.

– Efter vår lilla svacka, som pågick i tre-fyra veckor, så tycker jag att vi hittat tillbaka. Sen matchen mot Tomelilla har träningarna, och matchen mot Balkan, varit det bästa vi presterat under säsongen, säger Tommy Ringblom.

LB07-tränaren medger att laget påverkats av det stora försprång man hade under en period av säsongen.

– Som jag sagt innan: vår största motståndare är vi själva. Och när vi hade det nio-tio stora poäng stora försprånget så har någonting smugit sig in i truppen. Där måste även vildare vara självkritiska. För den där riktiga hungern, den var inte där riktigt.

Tommy Ringblom fortsätter:

– Men när det blev skarpt läge och det var en poängs marginal, så har vi verkligen tagit oss i kragen och hittat tillbaka till det vi gjorde bra innan.

Trots att det står “ödesmatch” på menyn är Tommy Ringblom bergsfast i sin tro om hur hans lag kommer ta sig an uppgiften.

– Vi kommer med full trupp, vi kommer från en fantastisk träningsvecka. Dessförinnan kommer vi från två fantastiska matcher. Harmonin är jättebra och tron på det vi gör finns. Vi kan inte komma bättre förberedda till det här matchen än vad vi gör nu.

– Det känns som att truppen har bestämt sig för att detta året är vårt år. Matcherna senast har blivit en bekräftelse på att vi inte kommer att ge bort detta, avslutar Tommy Ringblom.

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close