IshockeyNyheterRögle BK

Unge forwarden förlänger med Rögle

I torsdagens segermatch i Örebro passerade junioren Adam Edström 100 spelade minuter i SHL, vilket automatiskt ger ett rookiekontrakt. Nu är det klart att den 18-årige forwarden signerat ett tvåårskontrakt med Rögle BK.

– Det känns jättebra att få skriva mitt första seniorkontrakt. Jag trivs jättebra i Ängelholm och Rögle och att skriva kontrakt med Rögle har varit målet sen jag kom hit, säger Adam Edström till Rögle BK:s hemsida.

I Rögle har Adam tagit en plats i A-laget och fått en hel del speltid i de fem första omgångarna – och även använts i såväl boxplay som powerplay.

– Jag är väl känd som en hårt arbetande forward och jag har inga problem med att ta den rollen. Sen är det kul att jag fått förtroende i olika spelformer och jag känner att jag har förtroende från lagledningen, säger Adam.

18-åringen är tydlig med att han trivs bra i klubben.

– Det är ett skönt gäng i omklädningsrummet och jag njuter varje dag när jag kommer till hallen, säger Adam Edström, som är mycket nöjd med förlängningen.

– Absolut, det är en förmån att få jobba med det man älskar att göra, säger Adam som i somras draftades av New York Rangers i sjätte rundan.

– Det enda som saknas just nu är kanske att få göra några poäng. Men viktigast är att laget vinner, vi har fått en bra start men är absolut inte mätta, tillägger han.

Rögles sportchef, Chris Abbott, är glad över att ännu en gång få signera ett seniorkontrakt med en junior i klubben:

– Adam har tagit chansen i vårt A-lag och bevisat att han är en värdefull spelare för vårt lag. Hans inställning och hårda arbete i sommar och höst har gett honom ett rookiekontrakt och är ett bra exempel för alla unga spelare i vår organisation, säger Chris och fortsätter: – Adam är redan professionell i sättet hur han tar hand om sig själv och motsvarar de fysiska kraven för att spela seniorhockey i SHL. Han tillför storlek, snabbhet och teknik. Vi är glada och nöjda över att ha Adam på ett kontrakt med oss till minst 2020-21, avslutar Chris Abbott.

 

Artikelbild: Petter Arvidsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close