FotbollMalmö FFNyheter

MFF P19 slog AIK med 4-1 – fyra matcher från SM-guld

MFF P19 visade på nytt sin offensiva styrka och besegrade AIK med 4-1 hemma på Hybriden. Vinsten innebar att MFF tog tillbaka serieledningen med bara fyra matcher kvar att spela i slutspelsserien där tabellettan vinner SM-guld.

Det var MFF:s effektivitet, målhunger och offensiva kraft som avgjorde. Spelmässigt var det jämnt och långa stunder hade AIK ett bra tryck mot MFF:s mål, med bland annat flera hörnor och ett antal hyfsade lägen.

– Vid ställningen 2-1 var vi illa ute. Men vi vågar alltid hålla fast vid vårt spel och vet att vi alltid har kapaciteten att göra många mål. De två senaste matcherna, mot HIF och idag mot AIK, har vi inte varit särskilt bra i spelet, men vi har vunnit med 4-0 och 4-1. Gör man fyra mål är man svårslaget, sa MFF-tränaren Roland Larsson.

MFF-målvakten Lamin Sarr gjorde dessutom en riktigt vass räddning på ett skott som inte bara var hårt utan även fladdrade rejält på vägen mot honom och täckte framgångsrikt av ett friläge.

Brorsan Amin Sarr (bilden) gjorde både 1-0 och 2-1 och 4-1 pricksköt Henrik Rossborg. Delikatessen och avgörandet kom dock när skyttekungen – nu 19 mål på 9 matcher – Sebastian Nanasi satte dit 3-1. En snabb attack och riktningsförändring lurade bort tre AIK-försvarare åt fel håll och sedan sköt han bollen i hörnet helt utan chans för AIK-målvakten.

– Sebastian är grym i sådana lägen. Hans förspel till 1-0-målet var också riktigt vackert, berömde Roland Larsson.

Mot slutet bytte MFF in Melker Widell från P17. Han gjorde en klart godkänd insats.

Avgörandet i serien kan komma snart. MFF möter Hammarby borta på onsdag och huvudkonkurrenten Elfsborg matchar redan i morgon mot tabellfyran Brommapojkarna. Elfsborg har ett tag haft fler spelade matcher än MFF och får det alltså igen på söndagen. Just nu är skillnaden en poäng och en massivt bättre målskillnad till MFF:s fördel.

Elfsborg ska den närmaste veckan förutom att spela två matcher i serien möta FC Midtjylland i UEFA Youth League.

Efter Hammarbymatchen har MFF kvar att möta GIF Sundsvall (hemma), Brommapojkarna (borta) och IFK Göteborg (hemma). Både Sundsvall och Göteborg ligger bland de fyra sista i tabellen.

Elfsborg har förutom BP IFK Göteborg, Östers IF och IFK Norrköping kvar på restprogrammet.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close