skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFNyheter

Ny match med många ändringar i MFF-laget

Sören Rieks är avstängd och Markus Rosenberg, Johan Dahlin samt Jo Inge Berget stod över dagens MFF-träning på konstgräset på Malmö IP. AFC Eskilstuna borta kan bli den tredje raka matchen där MFF byter ut i stort sett halva startelvan.

– Vi kommer att skicka in spelare med energi och motivation. Sedan får vi se om det blir fyra, fem eller sex skiften från matchen mot HIF. Vi får se hur alla mår på matchdagen och jag har inte startelvan helt klar i huvudet än, konstaterade MFF-tränaren Uwe Rösler, som tagit ut en trupp på 20 spelare.

I den saknas Behrang Safari, som visserligen tränade, men drog på sig en stukning mot HIF och avstängde Sören Rieks. Båda startade mot HIF, så redan där är det två ändringar.

Ett par spelare är dessutom tröttkörda efter mycket speltid.

– Tredje matchen på veckan är den tuffaste. Därför har vi med 20 spelare. Det viktigaste är att vi är fokuserade och mentalt redo. Jag har sagt till spelarna att komma ihåg att vi förlorade med 3-0 i Eskilstuna samma år vi tog SM-guld och att de inte ska döma efter tabellen, Den här matchen är precis lika viktig som alla de övriga vi har kvar. Vi måste ut och göra jobbet.

Efter HIF-matchen har ni tre måls bättre målskillnad än Djurgården. Hur mycket kan det betyda?

– Redan i höstas när vi jagade för att förbättra vår placering pratade jag om hur viktigt det är och det var ju målskillnaden som till slut gjorde att vi tog tredjeplatsen.

– Tre mål är inte nog. Lagen i toppen har alla kapacitet att i några matcher vinna med kanske fem mål och då är tre ingenting. Vi måste fortsätta att förbättra målskillnaden, det är viktigt nu när många lag slåss i toppen.

Jo Inge Berget avstod träningen på grund av en förkylning och Johan Dahlin och Markus Rosenberg har lättare känningar. Rosenberg har dessutom spelat väldigt lite i de senaste konstgräsmatcherna.

MFF-truppen:

Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Eric Larsson, Rasmus Bengtsson, Lasse Nielsen, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Jo Inge Berget, Fouad Bachirou, Oscar Lewicki, Bonke Innocent, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Amel Mujanic, Romain Gall, Arnor Traustason, Guillermo Molins, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson och Tim Prica.

AFC Eskilstuna har också tagit ut en 20-manna-trupp. I den ingår ett av två MFF-lån. Adi Nalic är med medan Pavle Vagic sedan länge är tillbaka i Malmö för rehabilitering av vad som troligen är en bristning i låret. Målsättningen är att han ska vara tillbaka i AFC Eskilstuna lagom till nästa landslagsuppehåll.

Matchen kommer att dömas av Patrik Eriksson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close