Dösjöbro IFFotbollNyheter

Rafflande seriefinal mellan Dösjöbro och Eskilsminne

Gastkramande säsongsavslutning väntar, när topplagen Dösjöbro IF och Eskilsminne IF möts i en direkt seriefinal.
– Häftigt att få spela en sån här match, säger Dösjöbro-tränaren Fredrik Jahnfors. 

För Dösjöbro är ett oavgjort resultat tillräckligt för att man ska knipa seriesegern. Men att gå på sparlåga är inget alternativ, menar tränaren Fredrik Jahnfors.

– Det tänker vi inte på, absolut inte. Det vore helt fel, med tanke på det sätt vi normalt spelar på. Vi vill ha bollen och föra spelet, trycka på med energi och fart. Så, vår ambition är helt och hållet att vinna matchen, säger Fredrik Jahnfors – och fortsätter:

– Sen får man såklart se hur läget ser ut med tio minuter kvar. Står det då oavgjort, så får man fatta kloka beslut utefter det. Men inför matchen siktar vi bara på att vinna – som vanligt.

Vad har du för tankar kring matchen i övrigt?

– Ja, först och främst så ska det bli jävligt kul. att få vara med om en sån här match, en seriefinal, är såklart oerhört häftigt.

Trots bortaplan, trots att en poäng räcker, så går Fredrik Jahnfors och hans Dösjöbro för segern i seriefinalen. Foto: Christoffer Borg Mattisson

Fredrik Jahnfors berättar att det synts på spelarna under veckan att det är en match av stor dignitet som väntar.

– Under veckans träningar har de varit lite mer på, om man säger så. Lite högre tempo, lite snabbare i duellerna, lite mer vilja att offra sig. Det känner man, att alla är på hugget och på tå. Det har varit en fantastiskt rolig vecka, säger han.

Vad har ni pratat om i veckan?

– Vi har haft någon videogenomgång om förväntade saker. Men annars har vi bara pratat om att njuta av matchen och fokusera på vår egen prestation.

Hur stor respekt har ni för Eskilsminne?

– Det är ett jättebra lag, såklart. Vi har mött varandra – ja – ganska många gånger under de senaste åren. Ett lag med bra spelare på alla positioner. Men med det sagt anser ju vi att vi ändå är bättre, att vi är ett snäpp upp, och det ska vi försöka visa imorgon.

 

Vad? Seriefinal mellan Eskilsminne och Dösjöbro i säsongsavslutningen
Var? Västergårds IP, Eskilsminne
När? Matchstart 14.00
I potten? Segraren är klart för kval till Elitettan(en poäng räcker för Dösjöbro)

 

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close