IshockeyNyheterRedhawks

Storspelande Alsenfelt bakom Redhawks seger

Malmö Redhawks har stått för klubbens svagaste säsongsinledning på flera år. Men idag visade man vinnarinstinkt. Tre poäng bärgades ikväll, mycket tack vare en mästerlig Oscar Alsenfelt. 

Malmö Redhawks tog emot Örebro under söndagen.
In i laget kom Henrik Hetta, till förmån för danska nyförvärvet Nicolai Meyer. Oscar Alsenfelt var åter tillbaka mellan stolparna – en avgörande del i dagens Malmö-seger.

Malmö visade sedvanlig styrka i powerplay. I den första perioden gavs man möjligheten i den övertaliga spelformen – och utnyttjade det på bästa sätt. Emil Mohlin var den som tryckte in pucken, efter att Fredrik Händemark arbetat fram läget.

2-0 kom i mitten av den andra perioden. Malmö hade varit tillbakapressat under ett par minuter, men lyckades hitta kraft att gå offensivt. Carl-Johan Lerby drog iväg ett skott från blålinjen, som hittade in i nät.

Men Örebro fortsatte att trycka på. Bortalaget var den andra periodens främsta och skulle reducera några minuter innan den andra pausvilan.
Det målmässiga avståndet kom dock att återställas, när Lars Bryggman tog saken i egna händer. Den reslige forwarden tryckte sig fram genom Örebros zon och avslutade precist.

3-1-målet var Malmös totalt fjärde skott i matchen. Vilket vittnade om effektivitet lika mycket som offensiv inkonsekvens.

Malmö hade fortsatt bekymmer med Örebros offensiv. Närke-laget vaskade fram flera heta lägen, däribland ett par ramträffar. Oscar Alsenfelt fick visa sig från sin bästa sida, och vid ett flertal tillfällen visade hans förmåga sig direkt avgörande.
I sin jakt på Malmös ledning tog man slutligen ut målvakten. Men det renderade inte i mer än att Redhawks kunde sticka upp och sätta 4-1.

– Vi är på rätt väg och ska bygga vidare. De två senaste matcherna har varit bra spelmässigt. Det är prestationerna i första hand, sen kommer poängen, sa Fredrik Händemark, som stod för två assist i matchen, till Cmore efteråt.

 

Malmö Redhawks målskyttar:
1-0. Emil Mohlin, 10:22
2-0. Carl-Johan Lerby, 27:30
3-1. Lars Bryggman, 36:13
4-1. Christoffer Forsberg, 55:59

 

Artikelbild: Christian Örnberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close