FotbollLunds BKNyheter

Tre tunga poäng till Lunds BK

Från en tuff vår har Lunds BK reformerats till en poängmaskin. Idag inkasserades tre nya, när man hemmaslog Assyriska Turabdin med komfortabla 3-0. 

Lunds BK:s tränare, Jack Majgaard Jensen, var nöjd med sitt lags insats.

– Det var en bra match från vår sida. Vi hade mycket boll och skapade en del chanser. det kändes som vi hade kontroll på matchen från start, sa LBK-tränaren.

Segern innebär att Lunds BK nu kammat ihop 35 poäng – något som vanligtvis är synonymt med säkrat kontrakt

– Vi har haft målsättningen att stanna kvar, sen får vi se när det blir helt klart. Men vi fortsätter att ta en match i taget och samtidigt ta fler poäng.

Säsongens inleddes med ett par tyngre månader. LBK såg länge ut att förbli ett av lagen i Divison Ett Södras nedre region. Men en uppryckning skedde – och numera kan man titta uppåt.

– Det har varit mycket mentalt, sa Jack Majgaard Jensen om lagets formmässiga förvandling. Som att undvika att bli nervös, både på träningar och på matcher. Vi har pratat mycket i laget om att inte gräva ner sig, utan att hela tiden se framåt.

Hur betydande är en sån sak som att klättra ett par placeringar i tabellen?

– För mig och för spelarna betyder det en del. Det visar att vi gör bra saker, och det kan visa att vi har något på gång inför nästa säsong, att jobbar vi på det sätt vi gör, så kan vi bli ett topplag nästa år.

 

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close