Dösjöbro IFFotbollNyheter

Dösjöbro höll för trycket – klart för kval till Elitettan

Ett oavgjort resultat skulle räcka – men Dösjöbro IF höll inte tillbaka. Under söndagen slog man Eskilsminne i seriefinalen med 3-1 – och nu väntar Elitettan-kval.

Förutsättningarna för Dösjöbro IF var enkla: Håll tätt bakåt och seriesegern är klar.
Men själva skulle man skriva om manuset genom ett tidigt ledningsmål, signerat Julia Lennartsson.

– Vi gjorde målet tidigt och hade bra energi med oss. Sen gör de 1-1 efter en halvtimme, och då märker man att våra spelare blir lite passiva, som att vi har något att förlora. Då har de tryck på oss, den sista kvarten av första halvlek, sa Dösjöbro-tränaren Fredrik Jahnfors

Dösjöbro var tillbakapressat under den första halvlekens slutskede, men man lyckades rida ut stormen. I den andra halvleken höll man Eskilsminne på avstånd.

– Då var det tillbaka till vårt fina försvarsspel, vi hade god kontroll. Sedan, efter en halvtimme, gör Julia(Lennartsson) mål igen, och efter det kändes det rätt lugnt.

Dösjöbro kom att utöka sin ledning ytterligare genom Melina Skarström – vilket förkunnade slutresultatet; 3-1.

Vad är det som gör att ni  vinner idag?

– Bortser man från den sista kvarten i första, så är det vårt försvarsspel över hela planen, då. Vi har ju släppt in 15 mål under hela året och varit väldigt stabila. Sen lyckas vi göra mål framåt. Idag var det Julia Lennartsson, som toppar skytteligan, och Melina, som också gjort en del mål.

Så då har ni den starkaste defensiven, och den spetsigaste offensiven i Julia Lennartsson?

– Ja, så är det.

Vad händer nu?

– Ja, tjejerna jublar fortfarande i omklädningsrummet. Sen blir det middag ikväll. Men man ska komma ihåg att det är ett kval också som väntar. Men visst, man måste få fira lite.

 

Artikelbild: Mathilda Ahlberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close