NyheterTennis

Tyngsta titeln för Fair Plays Filip Bergevi – vann Catella Open

Filip Bergevi och fransmannen Florian Lakat vann dubbelturneringen i Catella Open i Stockholm. Fair Play-spelarna finalbesegrade på lördagen Jan Zielinski/Kacper Zuk, Polen, i en jämn tvåsetare med 6-3, 7-6.

Bergevi och Lakat, som gick på samma college i USA och spelade tillsammans i Fair Plays elitserielag förra säsongen, stod för stabila insatser och tappade bara ett set i turneringen.

I finalen bröt Fair Play-duon motståndarnas serve fram till 5-3 och servade därefter hem setet. I ett jämnt andra set följdes paren åt. Bergevi/Lakat räddade en setboll och stod till slut som segrare. Titeln var Bergevis fjärde i dubbel i år och den tyngsta i karriären. Det var första gången 25-åringen stod som segrare i en 25 000-dollarsturnering. För Lakat var det årets första titel.

Gustav Hansson gjorde en bra turnering i Stockholm och blev bäste svensk i singelturneringen med en kvartsfinalplats. Fair Play-spelaren besegrade Aldin Setkic, Bosnien-Hercegovina (6-4, 7-6), och Christopher Heyman, Belgien (7-6, 6-4), i de två inledande omgångarna, men föll sedan mot sjätteseedade ryssen Evgenii Tiurnev (3-6, 5-7).

Vägen till titeln

Första omgången: Arvid Nordquist/Simon Yitbarek, Sverige, 6-2, 6-1

Kvartsfinal: Gustav Hansson/Andreas Siljeström, Sverige, 6-3, 6-7(6), 10-1

Semifinal: James Frawley, Australien/David Jorda Sanchis, Spanien, 6-4, 6-4

Final: Jan Zielinski/Kacper Zuk, Polen, 6-3, 7-6(3)

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close