Höllvikens IBFInnebandyNyheter

Höllviken-tränaren inför derbyt: ”Prestige att slå Helsingborg”

Höllviken IBF tog en behaglig premiärseger mot Warberg IC. Stärkta av den går man nu in i tisdagens derby mot FC Helsingborg.
– De har större press på sig än vi, säger Höllviken-tränaren Joon Berggren. 

Höllviken vann premiären mot Warberg med 6-3. Endast ett av de tre baklängesmålen skedde i spel fem-mot-fem.

– Det var väl en ganska komfortabelt seger, tycker jag. vi kändes ganska stabila, egentligen i 60 minuter. De gjorde ett mål i powerplay och ett i sex-mot-fem. Bara ett i fem-mot-fem-spel, alltså. Så, det är vi väldigt nöjda med.

Joon Berggren har tidigare pratat om en höjd lägstanivå till den här säsongen. Något han fick skåda under säsongsöppningen.

– Jag tar framför allt med mig de här debutanterna, som visar upp sig på ett jättebra sätt. de visar att de håller på den här nivån, och det är jätteskönt att få svar på det så pass fort.

– Det är en sak att se hur bra spelarna är på träning. Men att sen få det bekräftat på match också är väldigt skönt, tillägger Höllviken-tränaren.

Nu väntar Skånederby mot FC Helsingborg – som Joon Berggren väljer att lägga över pressen på.

– De har ju två raka förluster, och måste mer eller mindre vinna. Vi kan gå in med en lite annan känsla, vi behöver kanske inte vinna på samma sätt. Sen är det alltid prestige att slå Helsingborg. Tar vi tre poäng mot dem, så har vi verkligen skapat problem för dem, säger han.

Hur tror du ni kommer kunna hota dem?

– Just nu känns vi väldigt starka offensivt. Är det något vi behöver förbättra så är väl det det avslutsmässiga, att ta fler avslut. Annars ligger vi jäkligt bra offensivt. Jämför vi med hur Höllviken har spelat anfall tidigare, så har vi tagit det till nästa nivå.

Att ni går in med en seger – påverkar det hur ni antar er matchen?

– Ja. Jag tror vi kan spela lite mer avslappnat. Bagaget inför en sån här match spelar absolut roll. Jag kan tänka mig att det är lite ommöbleringar i formationerna i Helsingborg, samtidigt som vi kan jobba vidare på det vi redan har.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christian Örnberg

Relaterade artiklar

Back to top button
Close