FotbollLB07Nyheter

LB07-kaptenen hyllar sitt lag efter seriesegern: “Så starkt”

Segersången har knappt hunnit tystna i LB07-land, efter att herrarna i helgen säkrat serievinsten. Nu är laget tillbaka i divison två.

Lagkaptenen Jonathan Ekendahl hyllar sina medspelare efter säsongens prestation. 

– Det var en seger där vi visade vad vi kan, vi gjorde det som vi har gjort så många gånger förut. Även en mentalt stark insats av grabbarna, säger Jonathan Ekendahl.

I säsongsavslutningen väntade IFK Trelleborg. En match som LB07 på förhand var tvunget att vinna för att med säkerhet ta förstaplatsen – men där det efteråt visade sig vara tillräckligt med ett kryss, eftersom GIF Nike endast fiken poäng i sin match.

– Det var en fantastisk känsla, och vi körde på rätt bra under kvällen där, säger Jonathan Ekendahl.

Jonathan Ekendahl bidrog med en assit i segermatchen mot IFK Trelleborg. Foto: Christoffer Borg Mattisson

LB07 hade länge under säsongen en stabil poängmässig ledning – som mot slutet krymptes ner till en.

Var det ren glädje eller en känsla av lättnad ni kände?

– Absolut glädje, men en liten blandning, faktiskt. Vi hade hoppats på att detta skulle hända redan förra året. Men nu hade vi ett år till tillsammans, vi var ett år mognare, ett år starkare.

– Som jag sagt tidigare; alla lag har en svacka, och tyvärr hade vi vår nu på slutet. Men det är så starkt av laget att klara av detta då, tillägger han.

Och för Jonathan Ekendahl personligen var seriesegern emotionell.

– Det var väldigt speciellt för mig. Speciellt som kapten, och eftersom jag varit i klubben ett tag nu. Jag har varit med på resan från divison fyra. så, det känns lite extra för mig, helt klart.

Vad har varit framgångsreceptet för er?

– Nä, men att vi vet att när vi är som bäst, då är vi bättre än alla andra lag i den här serien. Vi hittade tillbaka till vårt spel, nu när det var lite tyngre under slutet. Sn har vi visat varför vi är i topp.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close