BasketNyheter

EM-kval-match i basket i Malmö – Kalis Loyd på hemmaplan

Svenska Basketbollförbundet har valt att lägga EM-kvalmatchen mot Montenegro den 17 november i Malmö Isstadion.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse, jag kan knappt tro det är sant, Isstadion kommer att vara on fire, säger Malmöfostrade Kalis Loyd i ett pressutskick.

När damlandslaget i fjol slog det svenska publikrekordet med dunder och brak på Hovet i Stockholm var 29-åriga Kalis Loyd en av de bärande spelarna. I sommarens EM var hon gnistan som tog Sverige till kvartsfinal och hon blev snabbt en publikfavorit. Nu får hon möjligheten att slå publikrekordet i sin hemstad när SBBF tillsammans med Malmö stad väljer att spela i Isstadion som tar över 5000 personer.

– Jag blev klart avundsjuk på Elijah Clarance som fick göra sin debut i Malmö i vintras och då väcktes tanken att kanske… Jag hoppas att hela Malmö och Basketsverige sluter upp och hejar fram oss, och tar chansen att se världsspelare som Amanda Zahui och tvillingarna Eldebrink, fortsätter Loyd.

Malmö Stad ser fram emot att återigen få vara värd för en internationell basketlandskamp och är stolta över att denna gången få önska damerna välkomna till staden. Senast i februari fyllde herrlandslaget Baltiska hallen och publiken fick se en mycket spännande match mot Danmark.

– Att Svenska Basketbollförbundet återigen väljer Malmö som spelort är ett kvitto på att vår och Malbas organisation gör många bra saker. Vi ser fram emot att vidareutveckla samarbetet med SBBF och Malbas för att göra Malmö stad till ett naturligt inslag i svensk basket, säger Attila Juhasz, evenemangschef Malmö Stad.

Matchen blir också hemmadebut för den nya förbundskaptenen Marco Crespi. Den 57-årige italienaren har både en femteplats i OS och ett EM-guld på meritlistan och är kanske den ende som kan matcha Amanda Zahuis energi. Han ser fram emot matchen i Malmö.

– Jag mötte Sverige som förbundskapten för Italien i Borås och det var fantastisk atmosfär i hallen. Jag lovar att publiken i Malmö kommer att få se mycket känslor och passion på golvet och gå hem laddade med energi, säger Marco Crespi.

SBBF samarbetar med den lokala basketföreningen Malbas för andra gången på kort tid.
– Malbas har gjort en lång resa på kort tid och vänt klubben från ekonomisk kris till att vara en modern, växande och jämställd idrottsförening med stabil ekonomi. Att vi än en gång för förtroendet att vara medarrangör och erbjuda, inte bara Malmöpubliken utan hela södra Sverige, en högklassig basketupplevelse är ett kvitto på att vi levererar och gör saker och ting rätt, säger Katarina Olsson, klubbchef i Malbas i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close