HandbollNyheterYstads IF

Ystads IF HF och LUGI gör upp: “Ska bli kul”

Efter tio dagars uppehåll är Handbollsligan åter tillbaka. För Ystads IF HF väntar LUGI under torsdagen.
– Vi har en väldigt god känsla i laget, säger Ystads tränare, Jerry Hallbäck. 

Efter fem spelade matcher skuggar Ystads IF HF och LUGI varandra i tabellen. Jerry Hallbäck ser fram emot återstarten.

– Känslan är att det ska bli kul att spela match igen. Vi har haft en träningsperiod nu med gym och löpning. Sen har vi nu börjat med mer matchförberedande träning. Vi har lagt tid på att se hur LUGI spelar, både i försvar- och anfallsspel.

Vad skulle du säga att LUGI är för typ av lag?

– Ja, men ett ungt och hungrigt lag. Många spännande unga spelare. Men med tanke på att de har ett ganska ungt lag, så kan deras form i matcherna variera. Det gäller för oss att stå emot deras tryck när de är starka, sen ska vi försöka hota dem när de kommer in i perioder då det är lite slarvigare spel.

Vi är ännu knappa fem omgångar in på säsongen. Ett landslagsuppehåll hägrar. Men Jerry Hallbäck ger sig ändå på att utvärdera det hans lag hittills gått igenom

– Jag tycker att vi har gjort ganska bra matcher, totalt sett. Kan man säga något annat om matcherna vi spelat, så är det att vi såklart skulle ha vunnit derbyt. Då hade det känts jäkligt bra. Men annars har det sett bra ut, tycker Ystads-tränaren.

Hur högt vågar ni sikta i år?

– Vi siktar ju själva på en topp fyra-placering i tabellen. Det tycker vi är överkomligt. vi vill ju komma så högt som möjligt i serien för att få ett gynnsamt läge i slutspelet.

Utöver sedan tidigare skadade Dalibor Doder, så är det en fullt frisk trupp som Jerry Hallbäck har till sitt förfogande.

– Vi ställer fullt manskap på benen. Dalibor börjar närma sig en comeback.

Hur nära är han det?

– Den typen av skada tar ju en viss tid. Men jag kan tänka mig att någonstans efter landslagsuppehållet, då kommer han “på benen” igen. I slutet av oktober är väl enligt plan.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close