skanesport_desktop-panorama-1

MotorNyheter

Finaldags för Joel Eriksson i DTM – fältet förstärks med Jenson Button

Det har blivit dags för final i DTM. Joel Eriksson slår följe med resten av fältet till klassiska Hockenheim, där cirkeln nu ska slutas på samma bana som inledde säsongen i våras. Nu utökas motståndet även med bland andra Formel 1-världsmästaren Jenson Button.

Joel Eriksson beger sig till Hockenheim som elva i förarmästerskapet; inte den position han hade önskat efter en tuff säsong överlag för Tomelillaföraren och BMW Motorsport. Huvudkonkurrenten Audi har redan säkrat såväl konstruktörs- som förarmästerskapet (det sistnämnda genom René Rast), men för Eriksson och resten av BMW-armadan står det ändå mycket på spel inför helgens final.

– Vi bär med oss en ärlig inställning in i den här helgen. Vi har inte räckt till i de senaste racen, och vi vet att vi måste förbättra oss eftersom vi inte vill inte avsluta säsongen på det här sättet. Målet i helgen är att visa att vi fortfarande kan vinna race och se till att ge oss själva en bra skjuts in i vinteruppehållet, säger Joel Eriksson i ett pressutskick.

Joel Eriksson, som mellan problemen ändå kört hem två pallplatser (på Zolder och Norisring) den här säsongen, kan i finalen vänta sig extra tufft motstånd. Förutom de ordinarie DTM-konkurrenterna Audi och Aston Martin ansluter den här helgen tre stycken bilar från det närbesläktade japanska Super GT-mästerskapet, när Honda, Lexus och Nissan för första gången kommer till start.

Honda-bilen kommer i båda helgens två race att rattas av 2009 års Formel 1-världsmästare Jenson Button, medan Lexusen delas mellan Nick Cassidy och Ryo Hirakawa. Nissans attack anförs av Ronnie Quintarelli och Tsugio Matsuda.

Super GT-bilarna tävlar inte om poäng i helgens final.

– Det är jättekul att Super GT kommer på besök i helgen och gör gemensam sak med oss i DTM, Det ska bli spännande att köra mot dem och se hur vi alla står oss. Jag vill verkligen göra två bra race och se till att avsluta den här säsongen på topp. Nu kör vi!

Super GT-bilarna tar Hockenheim-banan i besittning redan under torsdagen för en dags privata tester, innan Joel Eriksson och resten av det ordinarie DTM-fältet ansluter i tid till fredagens officiella träning.

Precis som vanligt körs helgens två race sedan på lördag respektive söndag.

Foto: Mattias Persson / Motorsport Publication

TIDSSCHEMA

DTM | Deltävling 9/9
 Hockenheim (Tyskland)

Alla angivelser avser svensk tid

Fredag 4 oktober
Fri träning 1: 13.00-13.45
Fri träning 2: 16.30-17.00

Lördag 5 oktober
Kval 1: 10.35-10.55
Race 1: 13.30-14.30

Söndag 6 oktober
Kval 2: 10.35-10.55
Race 2: 13.30-14.30

MÄSTERSKAPSTABELL (topp fem)
DTM | Efter 16/18 race

1: René Rast (GER), Audi, 279 p.
2: Nico Müller (SUI), Audi, 223 p.
3: Marco Wittmann (GER), BMW, 182 p.
4: Mike Rockenfeller (GER), Audi, 145 p.
5: Philipp Eng (AUT), BMW, 144 p.

11: Joel Eriksson (SWE), BMW, 51 p.

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close