IshockeyNyheter

Rögle-forwarden: “Trivs väldigt bra här”

Leon Bristedt är en av många ljuspunkter i den aktuella serieledaren Rögle BK.
För Skånesport berättar forwarden om framgångsreceptet, hur han trivs i klubben och Ängelholm i stort – samt om intresset från NHL.
– Klart det sporrar en, säger Leon bristedt. 

Under torsdagen inleds den sjätte omgången av SHL-säsong – och leder gör Rögle BK. Klubben har tagit stora kliv under de senaste åren, och inte minst de själva tror på att en framgångsrik säsong hägrar.

– Först och främst, så har det gått som vi vill. Vi vill ju vara i toppen , det är där vi ser oss själva. Vi känner oss starka, och jag tror att vi har lärt oss mycket från förra säsongen. därifrån tar vi med oss det vi gjorde bra, och – ja – vi har slipat på det vi kunnat göra bättre, säger Leon Bristedt.

Av lagets nuvarande tabellposition att döma har man skrapat ihop en ansenlig summa poäng under inledningen. Men Leon Bristedt tror att inte helt på korrelationen mellan en stark start och en framgångsrik säsong i stort.

– Jag hoppas såklart att detta kan vara början på något riktigt bra. Jag vill tro det. Men vi har spelat sex matcher. Serien är lång och mycket kan hända. Förra året började vi med sju raka torsk, och efter det var vi ganska duktiga. Såklart tackar man inte nej till en bra start, men man ska nog inte titta för mycket på det.

Vad som ligger bakom att Rögle BK  just nu toppar SHL är såklart en hypotetisk fråga. Mängder med olika faktorer och tillfälligheter är en krydda, precis som hårt jobb och ett än mer samspelt lag.

– Jag tror vi har ett bättre djup i laget i år. Vi har många som producerar mål framåt. Vi har ett tydligare spelsystem i fem-mot-fem. Nä, många saker som gör oss starka, säger han.

Precis som förra säsongen har Leon Bristedt hittills varit en framträdande spelare hos Rögle BK. Foto: Johan Bernström

För Leon Bristedt personligen var uppbyggnaden till den rådande SHL-säsongen knackig. Skador såg till att endast en träningsmatch hann genomföras – och 24-åringen medger att det var tufft.

– Ja, det var ju rätt struligt. Jag spelade en match, liksom. Så, det var rätt jobbigt. Men jag la en del tid på att jobba på min klubbteknik och att hitta känslan. Men trots att det var jobbigt, så försökte jag vända det till något positivt. Jag hade dessutom ett bra självförtroende med mig från förra säsongen.

Leon Bristedt: “Glad att jag valde Rögle”

Den 24-årige forwarden anslöt till Rögle BK under fjolåret, efter några år inom den amerikanska college-hockeyn. När klubbadressen på svensk ort skulle bestämmas var Rögle BK och Linköping HC.

– Först och främst, så är situationen i klubben jättebra. Jag får bra med speltid och får stort förtroende. Jag är på ett ställe där jag vill vara. Jag trivs bra här i Ängelholm, där vi bor, jag och min sambo. Nej, jag är glad att jag valde Rögle för ett drygt år sen när jag kom hem.

Hur har tiden i Sverige motsvarat dina förväntningar?

– Jo, men väldigt bra. Jag kom väl med ganska lågt ställda förväntningar egentligen… eller lite mer dämpade förväntningar i alla fall. Mitt ända egentliga mål var att må bra och spela ishockey och ha kul. Allt därefter var en bonus. Skåne, Ängelholm och allt annat i regionen har absolut överraskat positivt på mig, säger Stockholmsfostrade Leon Bristedt.

Du har pratat gott om era supportrar tidigare – vad betyder de?

– Deras stöd uppskattar vi jättemycket. Hockey är en energisport och momentumsport. Antingen så har man momentumet eller så har man det inte. Och fansen är en stor del av att bibehålla momentet och f extra energi. De ger en verkligen en extra kraft, vilket spelar väldigt stor roll.

NHL-rykten efter starka fjolårssäsongen

Förra säsongens imponerande prestationer från Bristedt ådrog sig uppmärksamhet NHL-klubbar. Och Rögle-spelaren tar spekulationerna med ro.

– Jag har en bra dialog med min agent. Jag vet att det finns klubbar, och jag vet att det finns klubbar som han pratat med. Det är såklart jätteroligt, men samtidigt är det inget jag fokuserar på just nu. Det är 46 matcher kvar av SHL-säsongen, och det är där mitt fokus ligger. Jag måste fokusera på nuet för att kunna prestera bra.

Men du sporras av det på något sätt, eller?

– Vi får se vad som händer framöver. Jag vet att det finns ett intresse och att några klubbar följer mig ganska nära. Det tar jag som en jätterolig grej – och skulle det blomma ut till ett eventuellt kontrakt så är det jätteroligt.

Hur stort är suget att återvända till Nordamerika och lyckas på den högsta nivån där?

– Ja, det är en dröm jag haft sen jag var liten, att få prova på spel i NHL. Suget och drömmen finns absolut. Men just nu sporrar SHL och Rögle mig också.

Det går – och tåls – att upprepas i oändlighet: “ännu är det mycket kvar av säsongen”.
Men så här långt vittnar Rögles form om storartade händelser att vänta.
Vad krävs då för att bibehålla ångan i segermaskinen Rögle BK?

– Det är att konsekvent fortsätta med det vi gjort bra hittills. Inte bli mätta och belåtna bara för vi vunnit några matcher här i början. Det handlar om att vara i nuet, nollställa sig efter varje match och ta en match i taget, säger Leon Bristedt.

 

Joel Ask

Artikelbild: Niclas Jönsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close