Eslövs BKFotbollNyheter

Eslövs BK vill säkra nytt kontrakt: ”Inte nöjda innan”

Eslövs BK var nederlagstippade inför säsongen, men har sett till att tysta tvivlarna. I helgen kan man säkra nytt kontrakt i Division 2 Västra Götaland hemma mot Vinbergs IF.
– Vi har gjort det bra under hösten – men jag är inte nöjd innan det är klart, säger EBK:s tränare, Peter Olsson. 

Fotbollssäsongen är i sin upplösning. För Eslövs BK hänger fortfarande en ovisshet över deras öde i division två – men i helgen kan det avgöras. En poäng mot Vinbergs IF eller att andra resultat går deras väg och saken är klar.

– Vi möter ett bra lag och det kommer krävas n bra insats från vår sida. Likt den vi gjorde senast mot Ängelholm, säger Eslövs-tränaren Peter Olsson.

Ni kan säkra säkra kontraktet – hur mycket tänker ni på det inför?

– Nä, men vi vill vinna matchen, såklart. Så slipper vi förlita oss på några andra resultat. Vi vill säkra kontraktet så fort som möjligt. Trots att vi gjort det bra under hösten så kan vi inte vara nöjda innan det är helt klart.

Just Vinberg lyckades Eslöv slå på bortaplan tidigare under säsongen. Men Peter Olsson hyser stor respekt för Göteborgslaget.

– Vi möter ett bra lag, de har gått som på räls här under hösten. När vi mötte dem i våras, så var jag lite förvånad över deras tabelläge. Jag tyckte de var väldigt bra när vi mötte dem då, och vi fick verkligen kriga för den segern vi tog där uppe. Även här i höst, när jag varit och kollat på dem, så har de spelat jättebra.

Men även Eslöv har stått för en stark höst – och Peter Olsson är övertygad om sitt lags kvalitéer.

– Jag tycker vi också har gjort det bra. Visst har det varit några matcher då det sett mindre bra ut, men annars har vi varit bra. Vi har tagit kliv, vi också, säger han.

Vad har ni förbättrat i höst, menar du?

– Framförallt så har vi blivit modigare i vårt spel. Vi har haft ett större bollinnehav under hösten. Under vårsäsongen hade vi lite problem med att få igång ett eget spel, det gick lite för fort för oss. Men det tycker jag vi fått kläm på.

Hur är status i truppen inför helgen?

– Vi har haft en del sjukdomar som ställt till det för oss under veckan. Förhoppningsvis får vi bukt på några. Men det kommer absolut bli en del förändringar i truppen mot Vinberg.

 

Eslövs BK:s avslutande matcher:
Vinbergs IF(hemma)
Qviding FIF(borta)

 

Artikelbild: Lola Nilsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close