skanesport_desktop-panorama-1

FotbollGIF NikeNyheter

Laholm det första hindret på GIF Nikes väg mot division 2

I morgon inleder GIF Nike kvalspelet till division 2 när Laholms FK kommer till Lomma IP. Det gör Nike efter att som nykomling i ”trean” in i det sista ha pressat seriesegraren LB07 och med ett höstfacit på nio segrar och en oavgjord.

– Klart att det gett ett självförtroende. Men det här blir svårt och Laholm är bra. Det är egentligen ett etablerat division 2-lag som vill dit igen. Vi var i division 4 för inte så länge sedan, betonar GIF Nikes tränare Per Harrysson.

– Just nu är vår målsättning att hålla tätt bakåt och få matchen att leva till returen i Laholm nästa helg. Jag tror också att vi gynnas av att Laholms FK spelar på gräs. Vi är bättre på gräs än konstgräs.

I kvalet får GIF Nike klara sig utan stabile mittbacken Robert Egbete. Hans uppehållstillstånd löpte ut och han har fått åka hem till Nigeria.

– Tyvärr har vi tappat spelare sedan våren och även drabbats av en del skador.

– Inte minst därför är det en stor prestation vi gjort. LB07 var ju gigantiska favoriter till seriesegern och då kom vi som nykomling och pressade dem in på mållinjen. Men vi lade grunden redan förra året i division 4 och har fyllt på med fortsatt hård träning. Det har lönat sig, konstaterar Per Harrysson.

De tre senaste matcherna har GIF Nike dessutom kunnat dra nytta av André Strandberg (bilden), som 2018 lämnade för att spela division 1-fotboll med Lunds BK. I slutet av augusti bestämde han sig dock för att återvända till GIF Nike.

– Han ville ha mer speltid och det är vi tacksamma för.

Lördagens match på Lomma IP spelas klockan 14.00. Returen i Laholm avgörs den 12 oktober.

Vinnaren i den här omgången ställs sedan i en avgörande kvalomgång mot tolvan i division 2 södra. Det blir troligen KSF Prespa Birlik, IFK Malmö eller Hittarps IK.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close