IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Malmö Redhawks förlänger med Jesper Mattsson

Han har redan gjort massvis med år i Malmö Redhawks, Nu blir det tre till. Tränarprofilen Jesper Mattsson har förlängt sitt kontrakt med ytterligare tre säsonger.

– Det är underbart att stanna kvar och fortsätta jobba med den här gruppen. Malmö är klubben i mitt hjärta och jag hoppas att vi kan nå stora framgånger här, säger Jesper Mattsson i ett pressutskick.

Det nya kontraktet innebär att Jesper Mattsson förblir en del av Redhawks tränarstab till våren 2023.

Jesper Mattsson jobbar i stor utsträckning med den individuella utvecklingen och är en stor del i att Redhawks haft ett vasst powerplay över tid. I gårdagens seger borta mot Växjö Lakers utnyttjade Redhawks sin enda chans i spelformen och är också bäst i ligan i powerplay, där 41,18 procent av möjligheterna slutar med mål framåt.

– Det är en jätteviktig post i vår tränartrojka. Jesper är omtyckt av alla, en väldigt kunnig tränare och jag hoppas att han kommer vara en del av klubben under många år framöver. Dessutom säkerställer att vi kommer få kvalitet i vårt offensiva spel – och Jesper personifierar dessutom hjärta, kvalitet och stolthet ut i fingerspetsarna, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

Foto: Bildbyrån

 

FAKTA / Jesper Mattsson
Assisterande tränare
Född: 1975-05-13
Födelseort: Malmö
Klubbar som spelare: Malmö, Saint John Flames, Färjestad.
Klubbar som tränare: Malmö Redhawks
Meriter: VM-guld 2006, VM-brons 1999, SM-guld 1992, 1994, 2006 och 2009, SM-silver 2005, Avancemang till SHL som tränare 2015.
Aktuell: Förlänger sitt kontrakt med tre säsonger.

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close