FotbollMalmö FFNyheter

Hårt jobb in i det sista för MFF:s rehab-team – AC definitivt borta

Matchen mot FCK blev en urladdning som gav en hel del sår att läka för MFF. Rehab-teamet kommer att jobba in i det sista inför söndagens match mot IFK Göteborg och Uwe Rösler har tagit ut hela 21 spelare i truppen.

Anders “AC” Christiansen kommer definitivt att missa matchen och för 3-4 spelare avgörs det först på matchdagen om de kan starta.

Sören Rieks fick en rejäl stämpling på foten mot FCK. Det var därför han fick bryta matchen redan efter den första halvleken.

Idag var han dock med på träningen.

– Rieks fick en väldigt ful, ja den blev i alla fall fall det utan att vara medveten, stämpling. Det blev ett stort köttsår och det svullnade upp mycket. Just då i halvtid såg vi inte att funktionen var tillräckligt bra för att låta honom spela vidare. Efter det var nummer ett att utesluta en fraktur och det har vi gjort, vilket är bra. Nummer två blir nu att se hur svullnaden och funktionen i foten ser ut under de timmar vi har kvar att jobba fram till Göteborgsmatchen. Men ett test idag funkade bra så han är med i truppen, berättar MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson.

Behrang Safari fick axeln ur led, men kunde fullfölja matchen.

– Vi klarade att återföra den i rätt läge på plats direkt. Efter det handlade mycket om smärtbilden och det fungerade så pass bra att han kunde genomföra hela matchen. Nästa fas blir då att se hur strukturen reagerar nästkommande dygn. Vi har sett en god prognos med fin funktion i axeln. Klart att där är en smärta, men den är hanterbar och han är tillgänglig i truppen.

Oscar Lewicki (bilden) – som inräknat minuterna i Europa spelat mest av alla i hela Allsvenskan – har också skavanker som rehabteamet måste jobba med.

– Oscar har ett litet ödem vid foten, i hälen. Därför ville vi inte trycka på honom skor idag och ha honom ute på träningen. Istället jobbade vi alternativt och Oscar är också med i truppen till imorgon,

Lägg till ytterligare några spelare som är slitna och trötta efter det hårda matchandet och MFF-tränaren Uwe Rösler måste fundera ett tag till innan han kan ta ut startelvan till den i jakten på SM-guldet ytterst viktiga matchen mot IFK Göteborg.

– Vi har tagit ut tre extra spelare eftersom vi har en del skavanker och känningar. Ett par spelare var inte ute idag och vi gör allt vi kan för att få dem redo. 24 timmar är kvar och det innebär mer behandling. Det enda vi vet är att AC definitivt är borta.

– Det här är den sista av sju matcher på 21 dagar mellan landslagsuppehållen. I Allsvenskan har vi spelat fyra matcher och vunnit fyra. Nu kommer en till och det är definitivt den svåraste, betonar Uwe Rösler.

Och trycker på att starten av matchen blir viktig.

– Med spel torsdag-söndag försöker ofta laget man möter på söndagen utnyttja det och starta intensivt och aggressivt direkt för att störa. IFK Norrköping gjorde det och vi måste vara beredda på att IFK Göteborg också försöker. Därför måste vi själva starta bra med samma intensitet som vi hade mot FCK, då vi verkligen inledde starkt.

MFF-truppen: Johan Dahlin, Dusan Melicharek, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari, Eric Larsson, Jonas Knudsen, Felix Beijmo, Jo Inge Berget, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Erdal Rakip, Bonke Innocent, Romain Gall, Arnor Traustason, Guillermo Molins, Markus Rosenberg, Marcus Antonsson, Amel Mujanic och Tim Prica.

Matchen kommer att dömas av Martin Strömbergsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close