FotbollMalmö FFNyheter

MFF P19 håller serieledningen – 5-1 mot GIF Sundsvall

Med två omgångar kvar är det MFF i topp i P19:s slutspelsserie.

Idag blev det seger med 5-1 mot GIF Sundsvall. Avståndet till tvåan Elfsborg är dock fortsatt bara en poäng eftersom Boråslaget besegrade IFK Göteborg med 2-1.

Matchen mot Sundsvall var schemalagd till Hynridplanen. Men eftersom planen inne på Stadion skulle sparas till söndagens allsvenska match mot IFK Göteborg flyttade A-laget sin träning till hybriden och P19 fick i sin tur flytta till gamla Malmö Stadion.

Segern blev relativt lättvunnen. Matchen var redan avgjord när GIF Sundsvall fick till sin reducering.

– Vi bjöd på ett felpass in mot mitten och GIF Sundsvall utnyttjade det. Annars hade de väl bara en chans till och vi hade god kontroll. Försvarsmässigt stämde det bra och mål gör vi ju alltid.

– Just nu är vi dock rätt slitna och att vi har spelledigt helgen som kommer är bara bra. Det känns som det behövs, sa MFF-tränaren Roland Larsson.

MFF fick dessutom klara sig utan Amel Mujanic och Tim Prica, som båda är med bland de 21 Uwe Rösler plockat ut i truppen till A-lagsmatchen mot IFK Göteborg.

Skyttekungen Sebastian Nanasi gjorde två nya mål och är nu uppe i 21 på elva matcher. De övriga gjordes av Henrik Rossborg, Amin Sarr och Albin Sundgren.

Två omgångar återstår alltså.

MFF möter Brommapojkarna borta den 15 oktober och avslutar hemma mot IFK Göteborg den 19 oktober. Efter det ska P19 även spela final i senior-DM mot division 1-laget Torns IF i Stångby.

Elfsborg har kvar att möta Östers IF och IFK Norrköping, som båda ligger på nedre halvan av tabellen. Seriesegraren tar hem SM-guldet och om de två topplagen sviktar har även Djurgården och BP chansen att spela hem guldet.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close