IK PanternIshockeyNyheter

Pantern-tränaren inför premiären: “Kul se var vi står”

Under söndagen äntrar Ishockeyklubben Pantern sin första tävlingsmatch som nybildad förening. Detta är synonymt med att IKP gästar Frosta HC i Division 3-premiären. 
– Det ska bli kul, lite småspännande, faktiskt, säger Panterns tränare, Joakim Tillgren. 

IK Pantern har bytt namn personal inom organisationen – annars är mycket sig likt. Till restaureringen av klubben hämtades Joakim Tillgren in som såväl huvudtränare och sportchef, som kansliavsvarig. Med fria händer har han fått bygga sin trupp att inleda resan uppåt med.

– Jag har inga större förväntningar så. Jag har för dålig koll på – ja – nivån och så vidare i division tre. Men jag är nöjd med mitt eget lag, det ser helt okej ut. Det hoppas jag och räknar med att det ska vara, säger Joakim Tillgren.

För egen del, att vara tillbaka i Panterns bås?

– Nä, men det är som jag sagt tidigare: det är spännande, inspirerande och kul. Jag har varit med om alla epoker i föreningen: Allsvenskan, Division 1, dåvarande Division 2 – och så nu Divison 3.

Och nu hoppas du få uppleva alla dessa divisioner igen?

– Det hade såklart varit jätteskoj, men det är lång väg dit.

Men trots att seriepremiären hägrar, ligger det största fokuset på det egna laget.
I den nybildade truppen återfinns rutinerade rävar av den högsta svenska scenen, samt juniorer med få seniormatcher.

Nicklas Jadeland är en av de välkända profilerna i den nykomponerade Pantern-truppen. Petter Arvidsson

Hur har processen av lagbygget varit?

– Det har gått relativt smärtfritt. De sista pusselbitarna föll väl på plats för en 14 dagar sedan. Och därefter har jag kunnat lösa det med (Nicklas)Jadeland, Filip Rubensson och Johan Björk. Övriga i truppen var jag ganska överens med innan vi fick på is. Det har fungerat bra.

– Sen har vi ett par juniorer som ser jätteintressanta ut, och som kommer få speltid. Spelare som förhoppningsvis kommer vara med på resan under ett antal år, tillägger Joakim tillgren.

Hur trivs du med mixen av unga och äldre?

– Ja, det är inget jag har större bekymmer med, tvärt om. Under mina år i Allsvenskan satsade jag på oerhört unga målvakter – så jag har inga större problem med det. Är de bara tillräckligt bra, så är det “top notch”.

Pantern-tränaren medger att laget har en bit kvar till att vara helt samspelt.

– Det är matcher som krävs. Sen framför allt att vi tränar mer på grunder. Vi tränar inte så hemskt mycket, så det tar sin tid.

 

Joel Ask

Foto: Petter Arvidsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close