skanesport_desktop-panorama-1

NyheterPadelbloggen

SPT Masters i Skurup med 75.000 KR i prispengar

Den gångna helgen spelade Emmie Ekdahl och jag SPT Masters i Skurup med en total prissumma på 75 000 kr. Beloppet var lika fördelat på herrar och damer, vilket verkligen visar att padeln är en modern och jämställd sport. Vinnarna fick 14 000 kr., men denna gång nådde vi inte hela vägen fram utan kom på en hedrande andraplats och vann därmed 7 000 kr. Att arrangörer med hjälp av sponsorer kan erbjuda dessa prissummor uppskattas verkligen av oss som satsar på padel, eftersom det blir en del utgifter för resor, hotell, träning och banhyra varje månad. Det är inte varje vecka/helg som det blir överskott i kassan, som det blev efter tävlingen i Skurup.

Emmie och jag gjorde en riktigt bra match i semifinalen där vi lyckades besegra Sofia Arvidsson/Rebecka Nielsen med 6-3, 7-5. För övrigt första gången jag har slagit Sofia i padel. I tennis har jag däremot 1-0 mot Sofia, men det var en dubbelvinst som junior och den matchen minns säkert inte Sofia. I finalen mötte vi Billie Gajic/Anna Åkerberg, som vi vann mot senast. Tyvärr kom vi inte upp till vår normala spelnivå, delvis beroende på att Billie och Anna spelade bra, men trots detta hade vi våra chanser att vända matchen i andra set. Det blev dock en smärtsam förlust i två raka set, men vi får förhoppningsvis snart möjlighet till revansch. Det jag annars var mest imponerad av under helgen var WPT-spelaren Inigo Zaratiegui från Spanien, som tillsammans med Fredrik Nyberg, vann herrklassen. Inigo hade verkligen kvalitéer och visade varför han tillhör topp 100 i världen. 

I veckan är och har det varit mycket träning. Jag har en tävlingsfri helg, men kommer däremot att åka till Halmstad för att heja på sambon och Johan Thellmark i veteran-SM, där de är toppseedade. Parallellt med veteran-SM spelas även junior-SM. Förra året ställdes junior-SM in på grund av för få anmälda, men i år arrangeras det glädjande sex klasser: F14, P 14, F16, P16, F18 och P18. Inget ont om veteranerna, men det är trots allt juniorerna som är padelns framtid!

Bästa padelhälsningar/Åsa Eriksson

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close