MotorNyheter

Brink Motorsport vann Teammästerskapet och finalen

Andreas Wernersson vann årets sista race och säkrade därmed även Eslövsbaserade Brink Motorsports titel i teammästerskapet i TCR Scandinavia framför VM-teamet PWR Racing.

– Jag är jätteglad för att få avsluta på topp och extremt stolt för att kunna ta hem teammästerskapet för Brink Motorsport samt såklart tredjeplatsen i förarmästerskapet, säger en samlad och glad Andreas Wernersson i ett pressutskick.

Tobias Brink som åkte till finalen med möjlighet att vinna förarmästerskapet och gjorde allt rätt genom att vara snabbast på kvalet och leda första racet till sista sväng. Hoppet levde dock till andra racet där VM-föraren Daniel Haglöf körde av Tobias så att racet slutade i muren för Tobias och med svartflagg för Haglöf.

– Väldigt bittert att falla på andras misstag i racen när så mycket står på spel. Dock är jag väldigt glad över teamets framgång där titeln är ett kvitto för alla som slitit otroligt hårt året igenom. Mixade känslor just nu men i morgon så är det stoltheten som kommer väga tyngst, säger Tobias som alltså slutade tvåa i förarmästerskapet bakom Robert Dahlgren.

Förarmästerskapet
1 – Robert Dahlgren – PWR Racing – Cupra TCR – 252
2 – Tobias Brink – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 223
3 – Andreas Wernersson – Brink Motorsport – Audi RS 3 LMS – 218
4 – Andreas Ahlberg – Micke Kågered Racing – Volkswagen Golf GTI TCR – 196
5 – Mattias Andersson – Honda Racing Sweden – Honda Civic Type R FK2 TCR – 189
6 – Mikaela Åhlin-Kottulinsky – PWR Racing – Cupra TCR – 167

Teammästerskapet
1 – Brink Motorsport – 443
2 – PWR Racing – SEAT Dealer Team – 414
3 – Micke Kågered Racing – 263

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close