Nyheter

Padelbanor – tre av våra favoriter

Det råder inte brist på padelbanor i Sverige och inte minst i Skåne dyker det titt som tätt upp nya anläggningar för denna snabbt växande sport. Padel är en riktigt folklig sport vars framfört inte verkar gå att hindra, även om man av någon anledning skulle vilja göra det. Den har funnits i Sverige längre än man kan tro, med Båstad som födelseort  för många år sen. Sporten tilltalar de flesta och det går att hålla ned kostnaden för att spela. Padelracketar kostar ju en slant och även om de flesta klubbarna hyr ut utrustning så blir ju även det dyrt i slutändan, beroende på hur ofta man spelar. Därför kan det vara värt att hålla utkik efter padelracket rea  och fynda ett bra racket utan att det svider för mycket i plånboken. Det är numera mycket enkelt att hitta padelracketar till riktigt bra priser online och du behöver inte bege dig på hektiskt jakt i butikerna runtom i landet. Istället kan du bara vänta på ditt paket och knalla iväg till närmsta bana utan att behöva tänka mer på saken. Eftersom det finns så många banor och anläggningar tillgängliga så är det inte heller ett problem att hitta någonstans att spela på. Vi vill däremot tipsa om tre av våra favoritanläggnignar där det är extra trevligt att spela padel. 

Det är numera inte bara tennisen som drar folk till Båstad, sporten vi allra mest förknippar med staden. Nej, nu har även padeltennis börjat locka folk dit tack vare turneringarna som anordnats de senaste somrarna. Dessutom finns här en av landets finaste padelanläggningar, Padel Zenter Båstad. Kedjan Padel Zenter finns just nu på tre platser, med en tredje padelanläggning på gång. Bakom denna satsning står bland andra Zlatan Ibrahimovic och där får vi förklaringen bakom stavningen med Z i varumärket. Här i Båstad ligger banorna vid havet och man spelar med urskön utsikt över vattnet. Man satsar stenhårt på att banorna ska ha rätt utrustning och material vilket gör det till en fröjd att spela. 

I Lund finner vi PDL Center Lund som tillhör Sveriges största kedja inom sporten, PDL Group. Medgrundare till denna padelkedja är bland andra tennisstjärnan Jonas Björkman och artisten Måns Zelmerlöw. Över hela landet har de startat nya padelanläggnignar de senaste åren och det är kvalitet som gäller. Det PDL Center som finns i Lund är liksom övriga center riktigt välskött och utrustat med riktigt fina banor. Här spelar man på färglada banor i en riktigt trevlig padelhall där atmosfären är perfekt för spelare på alla nivåer. 

Malmö Padelcenter är en ung padelanläggning som lyckats växa enormt på bara ett år. Idag har man nästan 500 medlemmar, vilket gör det till landets största renodlade padelklubb. Malmö Padelcenter gör också satsningar för att utveckla sporten och anordnar till exempel gratisträningar för ungdomar varje vecka. Förutom att klubben har fin utrustning och välskötta banor så måste man gilla den sortens initiativ.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close