FotbollMalmö FFNyheter

Rasmus Bengtsson: För mig är det en solklar straff

En bit in på den andra halvleken hettade det till i IFK Göteborgs straffområde. Rasmus Bengtsson gick omkull i en duell med Sebastian Eriksson. Bengtsson – och nästan alla på läktaren – ville ha straff, Eriksson skrek på Bengtsson, som i sin tur knuffade till IFK Göteborgsspelaren.

– För mig är det en solklar straff. Jag får två armar runt mig bakifrån när jag ska nå bollen, säger Rasmus Bengtsson.

Vad skrek Sebastian Eriksson?

– Ärligt talat har jag ingen aning. Han skriker ju hela tiden så man lyssnar inte så noga. Han tyckte väl att det inte var straff. Jag ville bara ha bort honom.

Vad sa domaren Martin Strömbergsson?

– Han sa mest att jag skulle låta bli att knuffas. Men jag tycker fortfarande att det var straff.

Att MFF vann med 1-0 tyckte Rasmus Bengtsson, som flera gånger var uppe och nickade och skapade farliga situationer i IFK Göteborgs straffområde, var både förtjänt och skönt.

– Vi gjorde en bra match och skulle nog gjort fler mål och vunnit klarare.

Nu väntar ett landslagsuppehåll som inleds med ett par helt lediga dagar. Efter massvis med matcher på kort tid ser MFF-backen verkligen fram mot den vilan.

– Jag tänker koppla av helt, inte titta eller tänka på fotboll utan bara vara ledig. Just nu behövs det, vi är rätt slitna. Ändå har vi klarat att prestera.

Segern över IFK Göteborg var den sjätte raka i Allsvenskan och i alla matcherna har MFF hållit nollan. Totalt har det blivit 14-0 på de sex matcherna.

På kalendern på MFF:s hemsida kan man läsa att nästa träning är på fredag. Innan dess väntar alltså fyra helt lediga dagar, för alla som inte ska iväg på landslagsuppdrag.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close