MotorNyheter

William Nilsson nöjd med premiärsäsongen i V8 Thunder Cars

Racingdebutanten William Nilsson avslutade säsongen på Mantorp, där han trots topptider i kvalet fick två motigare race.
– Även om det inte alltid gått som jag velat är jag jättenöjd med säsongen, säger 19-åringen från Tomelilla i ett pressutskick.

Under helgen kördes den sjätte och sista deltävlingen av V8 Thunder Cars i Mantorp. För skånske William Nilsson inleddes tävlingen bra och han satte en tredjetid på fredagens kval.

– Det började väldigt fint och stabilt. Trots att jag gjorde ett ganska stort misstag i en kurva så räckte det till en tredje bästa tid, det ser jag som tävlingens höjdpunkt, säger Nilsson.

Han var snabb i starten och gjorde ett bra race 1, men på slutet gick diffen sönder. Resultatet blev att bara ett av hjulen snurrade och Nilsson gled av banan flera gånger. Tyvärr hann den inte lagas inför race 2, utan de fick istället använda en diff från en tidigare tävling som inte var ultimat för banan på Mantorp.

– Det blev ett tufft andra race och jag tappade för mycket på grund av diffen. Men vi gjorde vad vi kunde och kämpade på bra. Sen ville det sig inte hela vägen. Det är såklart frustrerande, men det är motorsport.

19-åringen gjorde under 2019 sin första säsong inom racing, men trots det har den unge skåningen visat att han bemästrar tempot i V8 Thunder Cars.

– Jag tog min racinglicens strax innan tävlingen på Ring Knutstorp och satte mig direkt bakom ratten utan något test. Det här är en helt annan bil, körstil och taktik jämfört med rallycrossen. Det har varit långt ifrån en enkel resa, men det har varit otroligt lärorikt. Vi har kämpat med en hel del tekniska problem under säsongen. Dessutom är de jag tävlar mot över tio år äldre än mig och har flera års erfarenhet av V8. Så att jag har kunnat hänga på så här bra och visa farten är jag väldigt nöjd med. Förhoppningsvis har jag gjort lite avtryck på banan i V8 Thunder Cars.

William Nilsson har trots sin unga ålder en lång och framgångsrik rallycrosskarriär, med bland annat guld i både RallyX Nordic och SM. 2019 var hans första säsong någonsin inom racing. Men vad som händer nästa år är ännu inte bestämt.

– Även om det inte alltid gått som jag velat är jag jättenöjd med säsongen. All körning är rolig körning. Vad som händer nästa år får vi se, jag håller mina dörrar öppna och kommer satsa på det som känns bäst. Om det är rallycross eller racing får vi se, men en säsong inom motorsporten blir det helt klart.
Han tillägger:
– Jag vill passa på att tacka alla mina sponsorer som gör det här möjligt, samt mitt team Memphis Racing och alla mekaniker för arbetet den här säsongen. Sen vill jag också tacka familj, vänner och alla andra som hjälper mig. Och sist men inte minst alla som på olika sätt följer och stöttar mig.

Foto: Jakub Nitka

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close