FotbollMalmö FFNyheter

MFF skriver nytt långtidskontrakt med Oscar Lewicki

Till och med 2024. Så långt är det nya kontraktet MFF idag skrivit med 27-årige allroundspelaren Oscar Lewicki.

– Det är med stolthet och glädje som jag förlänger med laget i mitt hjärta. Jag har varit öppen för att skriva ett långt kontrakt och nu när det är klart känns det jätteskönt, säger Oscar Lewicki i ett pressmeddelande och fortsätter.

– Det är alltid utvecklande att spela i Malmö FF. Vi slåss om guldet varje år och vill alltid vara med i Europa. Under tiden jag har varit här har vi lyckats med en av sakerna varje år. Den spänningen och kravbilden är något jag trivs med.

Oscar Lewicki är född och uppvuxen i Malmö och kom till Malmö FF från Limhamns IF vid 13 års ålder. Han var elev i MFF:s fotbollsakademis första avgångsklass och har därefter tillhört FC Bayern Münchens ungdomslag och allsvenska BK Häcken.

Inför säsongen 2015 återvände han till Malmö FF med stor framgång. Han var med i laget som gick till gruppspel i UEFA Champions League och samma år var han given på innermittfältet när Sverige blev U21-EM-mästare.

Under 2016 vann han sitt första SM-guld med Malmö FF och representerade Sverige i EM i Frankrike. 2017 försvarade MFF den allsvenska titeln, föreningens tjugonde SM-guld, och Lewicki noterades för spel i alla matcher utom en.

De två senaste säsongerna har han varit en viktig komponent i laget som tillhört toppen i Allsvenskan och kvalificerat sig för dubbla gruppspel i UEFA Europa League. Sammanlagt har han spelat 192 tävlingsmatcher i MFF-tröjan.

– Oscar är en av våra egna och en väldigt kompetent fotbollsspelare. Han kan MFF och brinner för klubben. En fanbärare som vi är oerhört nöjda att ha säkrat upp med ett långt kontrakt.

– Oscar är en spelare som alltid ställer upp oavsett position. Han är mångsidig och på det sättet en tränares dröm. Han tränar alltid bra och tar hand om sig själv. Ett proffs ut i fingerspetsarna som är ett föredöme för andra i sin omgivning, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson i pressutskicket.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close