FotbollLilla Torg FFNyheter

Lilla Torg FF har avancerat två divisioner på två säsonger

Hösten 2017 bestämde sig Lilla Torg FF för att dra igång ett damlag. 2018 gjorde laget debut i seriesystemet och vann division 4 direkt. I år följde “Torget” upp med att även spela hem seriesegern i division 3.

Snabbt och stabilt och nästa säsong väntar division 2-spel.

– Målsättningen var topp tre. Det var tjejerna själva som satte upp målsättningen inför säsongen och nu står vi där. Vi har firat i klubbstugan och är redo för division 2, säger tränaren Tom Åkerberg.

I våras var det dock inte givet att det skulle gå vägen. Spelaromsättningen var alldeles för hög.

– Vi har använt 39 spelare under säsongen. Givetvis för många. Men det är så med nystartade lag och efter sommaren lugnade det ner sig väsentligt. Under hösten har det handlat om ett 20-tal spelare, med hög träningsnärvaro och flera riktigt duktiga spelare i laget.

Tom Åkerberg betonar även den stora skillnaden mellan division 4 och 3 på damsidan.

– I fyran var det väl egentligen bara vi och Team Sandby som höll någon klass. I trean har det krävts mycket mer. In i det sista fick vi kämpa mot Vellinge IF, de gav sig ju aldrig. Och trean FC Rosengård 1917 har höga ambitioner. Jag är inte alls förvånad över att de slog Vellinge i den sista omgången.

Eftersom FCR 1917 gjorde det och Lilla Torg FF vann sin slutmatch blev avståndet i tabellen till slut sex poäng, men det var alltså egentligen lite jämnare än så.

– Skönt att vi vann vår egen match och inte blev beroende av någon hjälp.

Som många andra tränare pratar Tom Åkerberg om en laginsats och det har varit ovanligt många som bidragit. Annars vinner man inte en serie. Men två spelare sticker ändå ut.

Dels Lisa Karlsson som vann skytteligan på 17 mål.

– Låter kanske inte så konstigt förrän man lägger till att jag använt henne som sittande defensiv mittfältare. Då är det en riktig prestation att vinna skytteligan.

Dels målvakten Alice Golding.

– Med en målvakt skadad, vilket är trist och en målvakt som blev gravid, vilket är fantastiskt har vi bara haft Alice kvar i truppen. Hon har gjort det bra och ska ha stort beröm, säger Tom Åkerberg och berättar att Lilla Torg FF dam konsekvent valt att spela matcherna på gräs.

Mariedals IP har en konstgräs- och en gräsplan.

– Vi har spelat samtliga matcher på gräset. Fotboll ska spelas på gräs.

Lilla Torg FF växer hela tiden och får ständigt fler lag och medlemmar. Klubben har heller inte haft några problem med att rekrytera seniorspelare sedan man drog igång A-laget. Fast det kommer ändå att dröja ett tag innan man kan fylla på med egna spelare.

– Äldsta flicklaget har spelare födda -06 och yngre. Det tar ett tag, säger Tom Åkerberg.

Ole Törner

Foto: Lilla Torg FF

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close