IK PanternIshockeyNyheter

I kväll är IK Pantern tillbaka i Kirsebergs ishall

Bortapremiären gick bra för omstartade IK Pantern, seger 7-5 mot Frosta i Höör. I kväll är det dags för första hemmamatchen i division 3 mot Åstorp. som också blir en efterlängtad återkomst till den gamla hemvisten Kirsebergs ishall.

– Det ska bli skönt att spela på Kirseberg igen. Senast vi hade hallen här som en riktig hemmahall var väl alldeles i början när vi gått upp i HockeyAllsvenskan, så det var ett bra tag sedan, säger nya Panterns tränare och alltiallo Joakim Tillgren.

Han har precis återhämtat sig efter en förkylning som satte sig på stämbanden och gav honom läkarförbud att prata från måndag till onsdag.

– Efter Frostamatchen har jag inte fått säga nånting

– Men jag skriker rätt lite under matcherna. Gormat har jag inte gjort sedan jag var juniortränare och en förälder filmade mig. Är det jag? tänkte jag när jag såg mig själv och efter det har jag varit lugn. Så det var bara förkylningen.

Mot Frosta HC var Pantern dessutom rätt överlägset. Segersiffrorna borde varit klarare. Men det tar lite tid att vänja sig vid division 3.

– Mycket går med fart och mer individuellt spel än taktik. Vi försöker dock hålla fast vid en matchplan och vårt sätt att spela.

– Att sätta samman ett lag i juli är dessutom en väldigt dålig tidpunkt. Vi ligger efter i träningen. Lagen vi möter har gjort många, många fler träningspass och spelat fler träningsmatcher än vi. Men det är först efter jul vi ska nå vår topp och då kommer laget att bli starkare.

Matchen kolliderar med Malmö Redhawks hemmamatch mot Skellefteå. IK Pantern räknar ändå med att många kommer att söka sig till hallen. En klar nackdel är dock att Johan Björk inte kan vara med.

– Hans uppdrag i Malmö Redhawks innebär att han har jobb där deras matchkvällar. Men det har vi vetat hela tiden.

– Vi ska istället vara tacksamma för att han ställde upp. Han och Nicklas Jadeland betyder givetvis mycket för oss. Samma för Emil Carnestad på tränarsidan. När jag skulle bygga laget visste jag att det var en förutsättning att vi letade efter profiler som kände för Pantern. Det är de personerna vi ska försöka hitta, inte de som bestämde de senaste säsongerna, poängterar Joakim Tillgren.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close