IBK LundInnebandyNyheter

IBK Lunds Alice Sköld får dubbellicens

IBK Lund Dam Elit har skrivit en dubbellicens på Alice Sköld, född 2000. Sköld som har tillhört klubben under hela sin karriär har de senaste säsongerna spelat i klubbens Div.1-lag. Nu kommer hon få möjlighet till ytterligare utveckling, då hon kommer kunna få speltid i såväl Allsvenskan som Div.1 under hela säsongen låter klubben meddela i ett pressmeddelande. 

– Tycker det är helt rätt att ge Alice chansen till att få testa på spel i Allsvenskan. Som lagkapten i vårt D1-lag har hon visat upp goda ledaregenskaper samt utvecklat sitt innebandyspel några nivåer under de senaste säsongerna. Vi har sett potential i henne under flera år, så det känns väldigt bra att både vi och Alice själv känner att hon nu är redo för denna utmaning, menar Ludvig Nilsson från Sportgruppen Dam och fortsätter:

– Hon är en spelare med en god spelförståelse som ofta ligger rätt i positioneringen. Dessutom är det en väldigt bra tjej som kommer passa in väldigt bra i gruppen.

Huvudtränare Johan Gustafson berömmer Skölds höga arbetskapacitet och hennes goda ledaregenskaper.

– Alice är en hårt arbetande spelare med en hög lägstanivå. Hon har utvecklats av att spela på seniornivå under några säsonger och besitter ledaregenskaper som hon bevisar som kapten i D1. Hon är ambitiös i sin innebandy och vill utvecklas, precis så som vi vill att våra spelare ska vara.

Foto: Patrik Palm

Relaterade artiklar

Back to top button
Close