FotbollNyheter

Nu ska allt avgöras för BK Olympic

Avancemang till division 1, kval till division 1 eller en bränd chans? Inför den sista omgången i division 2 västra är alla möjligheterna öppna för BK Olympic.

Och för kombattanterna Qviding och Ängelholms FF.

Qviding har 54 poäng och överlägsen målskillnad, BK Olympic har 53 och Ängelholms FF 52.

– Vi har lett serien i flest omgångar, har tagit sex poäng mot Ängelholm och fyra mot Qviding. Men nu kan vi bara göra vad vi ska i vår match och hoppas på det bästa i de andra, säger Olympictränaren Anders Grimberg.

Förklaringen till det är två raka 1-1-matcher. Först i seriefinalen hemma mot Qviding och sedan borta mot Assyriska BK.

– Mot Qviding tog vi ledningen, men släppte in en sen kvittering på straff. Mot Assyriska som behövde en poäng för att säkra kontraktet kom vi under med 0-1 tidigt och sedan var det en lång kamp för att forcera försvarsmuren de satte upp. Vi fick in en kvittering strax efter pausen, men sedan hade vi tyvärr inte kvalitén att bryta igenom deras starka försvar en gång till. Det låg i luften att den matchen skulle bli svår.

– Det svänger snabbt. Ifjor hade alla tyckt att det varit fantastiskt att ta poäng i de matcherna. Då stannade vi på 24 poäng, en summa man åkt ut på i år, men som då räckte till att säkra kontraktet med två omgångar kvar. I år har vi redan tagit 53, gjort fler mål och släppt in färre. Det är ju sådana mål man sätter upp inför en säsong och vi har uppfyllt dem även om vi borde släppt in ännu färre än 26. Men givetvis vill vi upp i division 1 nu.

Alla tre lagen avslutar hemma i morgon lördag klockan 14.00.

BK Olympic möter IS Halmia, som inte har något att spela för.

Qviding möter Eslövs BK, som kan säkra kontraktet med egen kraft om man vinner.

Ängelholms FF möter Hittarps IK, som just nu ligger på kvalplats nedåt.

Qvidings och Ängelholms motståndare har alltså mer att spela för än Olympics. Å andra sidan vann Halmia mot Olympic i våras i Halmstad med 4-0.

BK Olympic har inga avstängningar och heller inga skador, bortsett från Linus Silfverberg som missat större delen av säsongen. Efter två gånger 1-1 har Anders Grimberg bestämt sig för att rotera i startelvan.

– Jag tänker ruska om lite. En sak är säker. Jag kommer att sätta väldigt bra spelare på bänken.

Om “rusket” fungerar är det en win-win. Bra effekt från start och möjligheten att göra starka byten.

I andra änden på tabellen slåss IFK Malmö, Hittarps IK och KSF Prespa Birlik för att undvika nedflyttning, eller negativt kval. Prespa Birlik har ödet i egna händer om man kan vinna hemmaderbyt mot FC Rosengård. IFK Malmö ligger riktigt illa till efter att ha förlorat i förra omgången mot Hittarp. Vinst hemma på Malmö Stadion mot Ullared räcker bara om man får hjälp.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close