skanesport_desktop-panorama-1

IshockeyMalmö RedhawksNyheter

Redhawks Carl Persson frias av disciplinnämnden

Malmöspelaren Carl Persson frias av disciplinnämnden helt från ”checking to the head” i gårdagens match mellan Malmö och Skellefteå och slipper därmed avstängning.Händelsen uppstod med drygt 50 sekunder kvar av period 2. Pucken spelades ner i Skellefteås försvarszon där  Skellefteås Jonathan Pudas åkte ner och spelade iväg pucken. Redhawks Carl Persson åkte med fart ner till kortsargen och tacklade Pudas med sin vänstra axel som träffade direkt i huvudet,
Situationsrummet som valde att anmäla händelsen till disciplinnämnden har nu friat Carl Persson från ”checking to the head” och eventuella påföljder.”Det är visserligen, med hänsyn till filmsekvensen och vad Carl Persson själv uppgett, utrett att tacklingen träffade huvudet på motspelaren. Disciplinnämnden bedömer dock att Carl Persson hade en vårdad intention utifrån de grundläggande förutsättningarna för tillåten kroppskontakt och att det snarast var en sen rörelseförändring från motspelarens sida som gjorde att tacklingen träffade olyckligt. Mot denna bakgrund anser disciplinnämnden att tacklingen inte bör föranleda någon bestraffning. Anmälan lämnas därför utan bifall”.

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close