Bjärreds IFFotbollNyheter

Sven Sjunnesson blir ny sportchef i Bjärreds IF

Sven Sjunnesson blir ny sportchef i Bjärreds IF. Han har i år jobbat som utvecklingschef för ungdomsverksamheten, men kommer nu även att som sportchef få ett övergripande ansvar för elvamannafotbollen i klubben inklusive A-laget i division 4.

– När vi pratat om vad som behövs är det just det här vi fastnat för. Att ha någon som håller i rekryteringen för tränarna inte bara till A-laget utan även de övriga äldre lagen. Det jobbet har jag redan börjat och har den senaste tiden därför pratat med många duktiga tränare inför 2020. I min roll ingår även att prata med spelarna vi redan har och eventuella nyförvärv som passar in i det sätt vi har valt att spela.

“Högst upp” är det redan klart.

– Mikael Brandrup fortsätter som A-lagstränare.

Att det behövs en sportchef i en division 4-klubb tycker Sven Sjunnesson är självklart.

– Bjärreds IF har 1200-1300 medlemmar och är en stor klubb. På sikt tycker jag också att vi borde spela i division 2.

– Samtidigt ska vi vara en klubb där de egna ungdomarna ska kunna utvecklas och antingen, om de är riktigt bra, ta klivet till lag som Malmö FF, eller kunna ta kliv uppåt utan att byta klubb. Till exempel ska man inte behöva gå till Lunds BK eftersom vår ungdomsutbildning ska vara väl så bra. Det tycker jag redan att den är, men det underlättas ju om A-laget spelar lite högre upp. Och egna talanger har vi gott om. Våra 02:or är en stor del av seniortruppen.

Sven Sjunnesson har tränat många lag på seniornivå, från Oxie IF till LB07, som han förde upp i OBOS Damallsvenskan, men har också en gedigen erfarenhet som ungdomstränare och -utvecklare. Han har den högsta tränarutbildningen; UEFA Pro License.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close