FotbollNyheter

Det blir kvalspel till division 1 för BK Olympic

BK Olympic gjorde sitt och vann med 5-3 över Halmia i den sista omgången i division 2-fotbollen. Men det räckte inte till direktavancemang till division 1 eftersom ledarlaget Qviding samtidigt krossade Eslövs BK med 6-0.

Men de tre poängen räckte för att säkra andraplatsen och kvalchansen till ”ettan”. Jagande Ängelholms FF vann också – med 2-1 över Hittarps IK, som man därmed skickade ner i division 3 – men Olympic höll enpoängsavståndet.

– Vi ledde serien med tre omgångar kvar. Nu får vi dock vara nöjda med kval. Jag hade på känn att Eslövs BK inte skulle rå på Qviding däruppe på konstgräset. Det är nästan bara vi som klarat att slå dem på deras hemmaplan, påpekade Olympictränaren Anders Grimberg.

Hoppet om förstaplatsen dog tidigt. Qviding var loss med 3-0 efter 16 minuter.

Länge hade dessutom BK Olympic stora problem med att koppla det definitiva greppet om IS Halmia, som inte hade något att spela för. Olympic gjorde 1-0 och Halmia kvitterade bara ett par minuter senare, Olympic gjorde 2-1 och Halmia kvitterade bara ett par minuter senare och i mitten av den andra halvleken svängde dessutom Halmstadlaget matchen till ledning 3-2.

– Väldigt onödigt. Men då hade jag ändå en god känsla i kroppen med tanke på hur mycket vi skapade och att de i stort sett bara hade den chansen, konstaterade Anders Grimberg och fick uppleva att känslan var rätt.

Fram klev Henrik Norrby (bilden) och satte 3-3. Sedan följde Filip Bohman upp med viktiga 4-3 och 5-3 satte inhopparen Jesper Örnberg i den 90:e minuten-

Bohman som kom från Skurups AIF i division 5 har varit rena fyndet. Tillsammans med etablerade kedjekamraten Sadmir Zekovic gjorde han massvis med nytta.

– Filip har haft en liten formsvacka. Nu är han på nivå igen. Han är en duktig djupledsspelare.

Henrik Norrby, som fräckt snodde bollen från Halmiamålvakten vid 3-3. var en av de bästa på planen.

– Henrik var mycket bra som balansspelare, berömde Anders Grimberg.

Kvalet till division 1 sker i trelagsgrupper där bara vinnaren går vidare.

I BK Olympics grupp kommer motståndarna att bli Grebbestads IF och Kalmarlaget IFK Berga.

Vinnaren i kvalserien möter sedan det trettondeplacerade laget i division 1 södra i en avgörande kvalomgång.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Läs mer

Texten inför matchen

Nu ska allt avgöras för BK Olympic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close