FotbollIFK MalmöNyheter

IFK Malmö slog Ullared och räddade en kvalplats

IFK Malmö behövde slå Ullareds IK i den sista omgången i division 2-fotbollen och dessutom få hjälp av de övriga resultaten för att rädda en kvalplats. Det gick vägen.

IFK Malmö vann med 4-2 över Ullared på Malmö Stadion. Samtidigt besegrade Ängelholms FF Hittarps IK med 2-1. Det innebar att IFK Malmö passerade Hittarp i tabellen.

– Vi gjorde en riktigt bra förstahalvlek med en helt annan aggressivitet och fart än i de senaste omgångarna. Nu ser vi verkligen fram emot kvalet. Med tanke på utgångsläget var det här ett härligt besked, sammanfattade IFK Malmö-tränaren Nils-Erik “Nisse Bagare” Persson.

Ett par sena återbud ställde nämligen till det.

– Jag hade ju en startelva, men strax före matchen visste jag fortfarande inte vilka spelare som var tillgängliga och det visade sig att sjukdom och en skada från den senaste träningen innebar att det fick bli ett par sena ändringar.

Det märktes inte. IFK Malmö gick loss till en 4-0-ledning före pausen genom mål av i tur och ordning Noor Zadran, Robin Svensson, Ilir Tahiri och Mohamed Rahmé.

I den anda halvleken blev det sämre. Ullared reducerade och lyckades trots att man fick Joel Fogelberg utvisad få in ytterligare en reducering.

– I ett sådant läge med 4-0 i en så viktig match blir det omedvetet lite försiktigt. Men det var aldrig någon fara för segern, påpekade Nisse Bagare.

– I den första halvleken var alla spelarna väldigt bra. I den andra måste jag plocka fram Victor Sköld, som gjorde en härlig arbetsinsats. Sedan är Noor Zadran alltid farlig.

Nu väntar ett avgörande kval mot Laholms FK för att rädda platsen i division 2.

Laholms FK slog ut GIF Nike i den förberedande kvalomgången för division 3-lagen. Laholm följde upp 2-0-segern i Lomma med att även vinna dagens hemmaretur med 2-1. Inför den första matchen hade dock halva Nike-truppen legat nedbäddad i förkylning och feber.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close