H65HandbollNyheter

Säsongens bästa insats gav bara knapp seger för H65 i EHF-cupen

I EHF-cupens andra kvalrunda, av tre, ställde H65 Höör under söndagen mot fjorårets ryska kvartsfinalister Krasnodar Kuban. I en tight och spännande uppgörelse kunde hemmalaget vinna med 28-26 (16-14).

– Spelmässigt gör vi säsongens bästa insats. Därför är resultatet frustrerande svagt, säger H65-tränaren Ola Månsson i ett pressutskick.

Det var i europacupsammanhang två välmeriterade lag som gjorde upp i Sporthallen i Höör.

Vilket märktes.

Jämfört med vardagslunken i SHE var det en betydligt med kraftfull handboll på alla sätt.

– Det var en riktigt fight! Kuban har en annan typ av spelare. De är större, starkare och snabbare – precis som vi förväntat oss. Vi stod upp bra i den fysiska matchen som det blev, säger Månsson.

13 utvisningar totalt och ett rött kort på en ryska noterades.

– Men det var inte speciellt fult spel.

Efter en jämn start där ryskorna hade ledningen ett par gånger svängde matchen efter drygt en kvart.

–  Från minut 20 hade vi grepp på matchen, men tyvärr var det ett par faktorer som gjorde att vi inte kunde rycka ordentligt. Vi brände tre straffar. tre frilägen och gjorde tre tekniska fel i följd när vi ledde med fyra bollar.

Ola suckar missnöjt.

– Nu slog vi dem, men vi ska göra det i Ryssland igen och då finns inga marginaler. Jag är jättenöjd med lagets prestation, men är frustrerad över att vi inte fick utdelningen på det spelmässiga övertaget. Trots att detta var vår bästa insats under hela säsongen går det inte att vara nöjd med helheten.

Du har tidigare sagt att H65 av tradition ofta lär sig mycket av match ett?

– Ja, och det kommer vi säkert att göra igen. Vi har internationellt erfarna spelare som kan hantera den biten. Problemet är att Kuban är väldigt starka hemma; i fjol tog de inte en poäng borta i gruppspelet, men gick ändå vidare. Jag hade inte varit säker på avancemang om vi så hade vunnit med tolv mål. Så för att summera. Spelmässigt har vi ökat vi ökat chanserna, resultatmässigt har vi tagit ett steg bakåt.

Månsson passar på att lyfta fram den rutin som många spelarna har – och hur de förvaltar den.

– Våra ”gamla” damer är duktiga att förmedla vad som krävs till de nya spelarna; att det verkligen gäller att ta kampen. Malin Sandberg, Isabelle Andersson och Victoria Larsson skolades in på ett imponerande sätt av sina lagkamrater, det glädjer mig. Den känslan fortplantar sig vidare i klubben och det har vi nytta av i Ryssland – och i framtiden.

Returen spelas i Krasnodar den 19 oktober. Vinnaren i dubbelmötet går vidare till kvalomgång tre där det i sin tur finns en gruppspelsplats i potten. H65 Höör kvalificerade sig för just det gruppspelet för två säsonger sedan.

– Nu ska vi åka till Ryssland och lyckas med det ingen annan lyckas med. Historiskt sett kan man se på det på två sätt. H65 brukar klara att prestera väldigt bra på bortaplan, minst lika bra som hemma, och då ser det bra ut för vår del. Samtidigt har Kuban sin tradition av att vara betydligt bättre hemma än borta, och ska man se på den statistiken är vi chanslösa. Jag skulle säga att det var 30-70-fördel för Kuban innan dagens match och det får nog gälla även inför match två.

Kristin Thorleifsdottir blev bästa målskytt i Höör med åtta mål. Därefter noterades kantspelarna Evelina Källhage för sju, Emma Rask för fyra och Ida Gullberg för tre.

Foto: H65 Höör

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close