Ängelholms FFFotboll

ÄFF-tränaren efter missade kvalplatsen: “Tror på projektet”

Ängelholms FF äntrade hösten med en hög svansföring – men tappet av skyttekungen visade sig för stort.
Dock är framtidstron intakt. 

– Jag tror stenhårt på det här projektet, säger tränaren Roar Hansen. 

Segern i säsongsavslutningen mot Hittarps IK var förgäves.En tredjeplats blev Ängelholms FF facit denna säsong – och laget får ställa in sig på ytterligare ett år i Division 2.

– Det är klart att det finns en besvikelse när man är så nära. Men det är små marginaler som avgör, poängtapp hit och dit – så är det även för de andra lagen – så det är väl som de säger: En tabell ljuger aldrig, säger Roar Hansen.

Men ÄFF-tränaren betonar en positivism inför kommande utmaningar – och slutliga målet att bli ett etablerat Division 1-lag.

– Känslan är ju ändå att vi har gjort någonting bra. Vi tippades hamna på en – ja, säg – femteplats inför säsongen. Ser man till säsongen i stort så har killarna gjort det fantastiskt. Vi har tagit 55 poäng, släppt in minst mål i serien, gjort många framåt. Många unga spelare har utvecklats, vi har sålt en till Allsvenskan. Det är klart vi måste vara jättenöjda, samtidigt som det finns en besvikelse.

– Vi har lärt oss mycket av det här året. Som sagt; många spelare har utvecklats. Vi har något bra på gång inför nästa år, och jag tror stenhårt på det här projektet, tillägger Roar Hansen

Det visade sig ofrånkomligen att tappet av skyttekungen Assad Al Hamlawi var rejält kännbart för ÄFF. Anfallaren fick följa slutspurten på kryckor. Nästa år spelar han i Helsingborgs IF.

– Alla som har följt Ängelholm nära kan ju konstatera att vi inte haft lika lätt för att göra mål. Och det finns ju en väldigt bra förklaring till det. Assad gick sönder mot Olympic, han var vår skyttekung och väldigt betydelsefull. Vi har fått slita för segrarna på ett annat sätt sedan han försvann. Det topplaget som vi var har vi inte varit sen vi mötte Olympic och han blev skadad.

Läs mer här! Ängelholms FF med långsiktig satsning: “Vi ska vara redo då”

Assad Al Hamlawis frånvaro under säsongsslutet var en direkt orsak till ÄFF:s tapp. Foto: Mathilda Ahlberg

En hyllning av den unge anfallaren följer:

– Han är flygfärdig. Jag har sett många spelare som kommit upp i Allsvenskan – men Assad är på en annan nivå. Han kommer spela allsvenska matcher nästa år.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close