FotbollGIF NikeNyheter

Per Harrysson lämnar GIF Nike – “Uppdraget är klart”

Det bar inte hela vägen för nykomlingen GIF Nike i kvalet till division 2-fotbollen. Efter de två knappa förlusterna mot Laholms FK lämnar nu också tränaren Per Harrysson Lommaklubben.

– Jag tycker helt enkelt att mitt uppdrag är klart efter tre år i klubben. GIF Nike vill vara ett stabilt division 3-lag i mitten och det var också det som var uppdraget. Första året kom vi fyra i division 4, andra året vann vi division 4 överlägset och i år gick vi som nykomling till kval till division 2. Då är man ett stabilt division 3-lag, säger Per Harrysson dagen efter 1-2-förlusten uppe i Laholm.

Nu vill han gå vidare och söker andra uppdrag.

– Det är sent med tanke på att säsongen blev extra lång med kval. Men mitt huvudkrav är alltid att komma till en klubb där spelarna verkligen vill utvecklas. Det är lätt att säga att man vill träna hårt och sedan efter ett par veckor upptäcka att det ville man inte alls. I GIF Nike har det aldrig varit några problem, det är i hög grad spelarnas förtjänst och ambition som gjort det möjligt att så bra klara övergången från division 4 till 3, säger Per Harrysson och berättar att det finns en annan sak som kanske mer är en förhoppning än ett krav på nästa klubb.

– Gärna ett lag som spelar på gräs! Det pratas om en ny arena i Lomma. Hoppas verkligen att kommunen satsar på en gräs- istället för en konstgräsplan.

I kvalet inledde GIF Nike hemma med en 0-2-förlust mot Laholms FK. Inför returen fick man tillbaka flera sjuka och skadade spelare och inledde riktigt bra.

– Vi förde spelet och skapade chanser, men tyvärr gjorde de 1-0 tidigt i den andra halvleken och kunde spela ännu mer försvarsinriktat efter det. Men vi har gjort en riktigt bra säsong och ska vara stolta över det. Vi tog över 50 poäng i division 3. Som nykomling, betonar Per Harrysson.

För Laholms FK väntar två avgörande kvalmatcher mot IFK Malmö.

Ole Törner

Foto: Lola Nilsson

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close