skanesport_desktop-panorama-1

FotbollIFK TrelleborgNyheter

Hannu Sirviö blir kvar som tränare i IFK Trelleborg

I dagarna blev det klart att Hannu Sirviö tränar IFK Trelleborgs herrar i division 3 ytterligare en säsong. Det blir hans tredje.

– Jag vet inte om det var ett självklart beslut, men ett logiskt. Förra säsongen gjorde vi en radikal föryngring och sänkte medelåldern i truppen med sju-åtta år. Till viss del med unga spelare från min tid i TFF. Det innebar också att vi bytte många spelare i truppen. Inför 2020 hoppas jag att fler ska bli kvar och då bör det finnas utrymme att snegla lite uppåt, en utveckling jag gärna vill vara med om, säger Hannu Sirviö.

IFK Trelleborg kom sexa i division 3 i år.

Mitt bland de unga spelarna fanns två veteraner i Freddy Borg och Dennis Melander som båda fyller 36 år. Om de fortsätter eller inte är ett besked IFK Trelleborg lär få vänta på. Hannu Sirviö ser dock mycket gärna att de tar en säsong till.

– Det är viktigt med erfarenhet också. Bara unga spelare fungerar inte. Men vi räknar med att de behöver tid att fundera och ska få den tiden, säger han.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close