FotbollNyheter

Pierre Persson ny i Bromölla: “Klubben har potential”

IFÖ Bromölla IF lyckades undvika det länge närvarande scenariot av degradering. Nu har Pierre Persson hämtats in som ny tränare för att lyfta klubben sportsligt.
– Ambitionen är att vi ska ligga högre nästa år, säger han. 

Pierre Persson har verkat på toppen av svensk damfotboll under många år. En av bedrifterna är etableringen av Växjö DFF som en allsvensk förening.
Med hänsyn till det civila arbetet inom restaurangbranschen har den välmeriterade tränaren nu nått Bromölla.

– Det passade oss väldigt bra att välja Bromölla. Frun är härifrån trakten, och jag kan samtidigt pendla från Sölvesborg. Det funkade bra att få ihop pusslet på det sättet, säger Pierre Persson.

Sportsligt – vad lockade där?

– Det finns såklart en stor potential i föreningen. De har bra träningsförutsättningar, bra inomhushall, konstgräs och fantastiska planer. De ville göra ett omtag, vara med och slåss lite högre upp. Det kändes bra. Här finns en bra stomme att bygga vidare på.

Pierre Persson kommer närmast från huvudtränaruppdraget i Assi IF i Elitettan. Höjder i seriesystemet som Bromölla hoppas aspirera på inom en inte allt för avlägsen framtid – med just Persson som en viktig ingrediens.

– Jag har jobbat en hel del med utveckling. Jag vill ha spelare som vill bli bättre, som vill träna mycket. Vi vill nå högt, men det finns inga genvägar. Klubben vet mycket väl vem jag är och vad de får av mig. Jag har utvecklat spelare från en lägre nivå till att bli allsvenska, arbetat med landslagsspelare och så vidare. Jag hoppas vi kan få till något bra här också, säger han.

När Pierre Persson ombeds beskriva sig själv framträder bilden av en oortodox tränare som gått sin egen väg.

– Jag skulle inte kalla mig en förbundstränare, direkt. Jag jobba granska mycket  “utanför boxen”, mycket med egna övningar. Jag har kanske inte gått alla de vanliga stegen, utan mer min egen väg – och hittills har det funkat.

Vad har klubben uttalat för ambitioner till dig?

– Inget jätteomskakande än så länge. Man vill hamna lite högre upp än vad man gjort tidigare. Man vill etablera sig högre upp. Detta är en tuff serie, det vet vi – men en högre lägstanivå, absolut.

 

Joel Ask

Artikelbild: IFÖ Bromölla IF

Relaterade artiklar

Back to top button
Close