HandbollHK MalmöNyheter

Efter Europa-framgången – Sävehof väntar HK Malmö

Efter ett lyckat Europa-äventyr på Island har HK Malmö åter synts till på svensk mark. Under onsdagen gästas man av fjolårets SM-guldvinnare, IK Sävehof.

– Det kommer bli spännande. Sävehof går ju bra, både i ligan och i Champions League. Det är blandade känslor: tuff match men skoj, säger HK Malmös tränare, Stian Tönnesen.

Sävehof, ja. Laget som såg till att grusa HK Malmös gulddrömmar under fjolårets slutspel. På onsdagen kan skåningarna få chans att utkräva en – smärre, men ändå –  revansch.

– Det var surt då – och såklart vill vi vinna mot dem nu. Vi har en bra känsla med oss från Europa-spelet och hoppas få med oss ett bra resultat på onsdag.

HK Malmö är vidare i den tredje rundan av EHF-cupen efter att ha slagit ut isländska Selfoss. Trots resandet och det frekventa matchandet som stundar tror inte Stian Tönnessen att det påverkar hans lag negativt.

– Såklart tar det lite att resa, tidsomställning och så. Det känns lite i kroppen. Men det ska inte vara någon fara för oss. Det är roligt, vi vill ju vara ute i Europa och komma till nya ställen. Man kommer väl ihop som grupp. Nä, det är bara positivt.

Malmö-laget har stått för en stark inledning i Handsbollsligan. Man skuggar för närvarande topplaget Allingsås i en haltande tabell. Vid seger mot Sävehof kryper man närmre.

– Det har sett bra ut och jag är jättenöjd med hur vi spelat. Vi har haft både fyra, fem och sex spelare borta och ändå klarat oss väldigt bra. Det är väl det som är styrkan; att vi har en bred trupp, säger Stian Tönnesen.

Senare under veckan – på lördag, närmare bestämt – reser HK Malmö norrut för möte med ovan nämnda serieledaren Allingsås.

– Det är ett tajt schema, det vet vi. Men det gäller att vi håller fokus på en match i taget, att vara ödmjuk inför varje uppgift, så man inte tappar onödiga poäng.

 

 

Joel Ask

Artikelbild: Avdo Bilkanovic

Relaterade artiklar

Back to top button
Close