FotbollMalmö FFNyheter

Läckande försvar förstörde SM-guldchansen för MFF P19

Hängmatchen borta mot BP skulle bäddat för en avgörande SM-guldmatch med allt i egna händer hemma mot IFK Göteborg på lördag för MFF:s P19. Istället blev det en bitter förlust med 3-5 och chansen till serieseger som finns kvar är plötsligt rätt liten.

– Det är med all sannolikhet kört. Lagen vi konkurrerar med är för stabila. Men vi ska slå IFK Göteborg ändå, ta en plats bland de tre första lagen som får spela Skandinaviska mästerskapen och göra vårt, säger MFF-tränaren Roland Larsson.

Ställningen nu är 1) Elfsborg 27 poäng, 2) BP 26, 3) MFF 25.

Elfsborg möter tabelltian IFK Norrköping och BP tabellelvan GIF Sundsvall i sista omgången och båda måste tappa poäng. Det känns som om ett av lagen kan göra det, men knappast båda. MFF:s lilla fördel är en förkrossande överlägsen målskillnad, laget har på tolv omgångar gjort 53 mål, BP och Elfsborg har tillsammans gjort 54.

Men där ligger också problemet.

MFF har varit så oerhört bra framåt att man för ofta inte behövt hitta skärpan bakåt och stundtals har försvaret läckt rejält. Mot BP var det uselt.

– Gamla synder hann till slut ikapp oss. Vi har ofta varit så bra offensivt att vi kunnat släppa in två, tre eller fyra mål och vinna ändå. Till slut går det inte när man ställs mot de riktigt vassa lagen, som BP var idag och straffade oss. Vi måste jobba med det här och utveckla defensiven.

– Det som är positivt är att vi kommit så väldigt långt med anfallsspelet och har ett lag där i stort sett alla är kvar i åldersgruppen nästa år också. Trots allt har vi gjort en stark säsong med bra spel i Ligacupen, en stor internationell turneringsseger, topp tre i P19-slutspelsserien och avancemang till final i senior-DM, betonar Roland Larsson.

– Men det är ingen ursäkt för dagens försvarsspel. Och det var alltså inte första gången.

DM-finalen spelas mot Torns IF:s A-lag i Stångby nästa vecka (onsdagen den 23 oktober 18.30).

Mot BP kom MFF under med 0-1, svängde till 2-1 genom mål av Patriot Sejdiu och Linus Borgström. Innan det ens gått 20 minuter av matchen hade BP dock kvitterat till 2-2 och i den andra halvleken gjorde hemmalaget även 3-2. Då kom matchens fräckaste mål när MFF fick en frispark. När Amel Mujanic gjorde sig beredd att slå den rusade BP-målvakten Simon Graasvoll upp till försvarsmuren för att skälla och rätta till den. Då slog Mujanic hur kallt som helst in bollen i den tomma målet.

Vid flera tillfällen räddade dock Graasvoll BP. I början av den andra halvleken, strax före 3-2, hade MFF till exempel ett par jättechanser och efter 3-3 hade MFF ytterligare ett par. Men det blev BP som kontrade in 4-3 och 5-3.

Överhuvudtaget var det en match där båda lagen fick närmast löjligt många chanser, hela tiden.

– Det kunde ju slutat 8-8 och det är egentligen pinsamt för en P19-match. Och som sagt. Det här var inget nytt. Vi hade en match vi vann med 8-4 mot IFK Norrköping och en mot BK Häcken som slutade 6-3. Då klarade vi det tack vare att vi varit så väldigt bra på att göra mål. Men det är svårt att vinna en serie om för många matcher ser ut på det viset, säger Roland Larsson.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close