FotbollLödde IF

Ny tränarduo klar för IF Lödde

Sedan tidigare är det klart att huvudtränaren, Kim Johansson stannar kvar ytterligare ett år i IF Lödde

Vad vart det som fick dig att stanna ett år till?
– Lödde är en väldigt bra organiserad förening där jag trivts bra med både ledare och spelare. Där finns en stor potential i laget och med ett år tillsammans, med ett spelsätt som börjar sätta sig, så ser jag verkligen fram emot kommande säsong. 

Är du nöjd med säsongen som gick?
– Både och. Vi gör en bra säsong och om jag förstod det rätt, så har vi gjort den bästa säsongen i Löddes historia vilket är jättekul. Sen hade vi givetvis hoppats att vi kunde ge LB07 och Nike en match hela vägen ut. Vi behöver höja vår lägstanivå och inte tappa så många onödiga poäng, för högstanivån vet vi att vi har. En härlig morot är att vi kommande säsong får spela kval till Svenska Cupen efter vår seger mot Landskrona BOIS i kvartsfinalen av DM.

Hur ser resten av året ut?
-Just nu har vi lite välförtjänt semester och sen kör vi igång och tränar den 5 november. 

Hur blir det med spelarna i laget? Letar ni nyförvärv?
– De flesta har meddelat att man vill stanna och fortsätta bygga vidare på vad vi har. När frimånaden är över kommer vi säkert ha tappat någon och likaså fått in någon spelare. Vi behöver först se om vårt eget hus, där vi är långt framme. Sen tittar vi på några spelare som kan spetsa till vår trupp lite extra. Vi har många unga som blir ett år äldre och som alltid är där och knackar på dörren. 

Det har blivit lite förändring i staben då Mats Lilienberg inte är kvar som assisterande. Vem tar den platsen?
– Precis, nästa år blir det inte jag och Mats tillsammans på bänken. Vår nya assisterande är en välkänd profil i Lödde, men även i svensk fotboll, Jörgen Pettersson. Jörgen var Löddetränare under säsongen 2018 och kände ett sug för att komma tillbaka efter en säsong i Landora. Jag och Jörgen känner inte varandra sen tidigare men jag har fått ett väldigt bra intryck av honom. En seriös man med mycket hög fotbollskunskap. Jag är övertygad om att vi kommer trivas tillsammans, och att han kommer tillföra mycket till vårt lag. 

Vad hoppas du på inför kommande säsong?
– Jag hoppas att vi får behålla så många spelare som möjligt och kanske spetsa till med någon enstaka. Sen hoppas jag helt enkelt att vi får ett roligt år med massa skratt och förhoppningsvis även sportsliga framgångar.


Kim Johansson, huvudtränare IF Lödde
Foto: Sara Jönsson

Relaterade artiklar

Back to top button
Close