NyheterVolleyboll

Rutinerad förstärkning till ÖVK-truppen

ÖVK förstärker med rutinerade Andzej Savostenok, som i två sejourer tidigare gjort ett stort avtryck i volleybollens elitserie.

Andzej Savostenok är från Litauen och har representerat Vingåker i två omgångar, säsongen 15/16 och säsongen 18/19. Under sin första säsong i Elitserien slutade han på tredje plats i poängligan. Förra säsongen gjorde han 250 poäng på 17 matcher. Han är 28 år gammal och kan spela både vänster och högerspiker. Förutom sina två sejourer i Elitserien har han spelat två säsonger i Frankrike där han representerade Beauvais mellan 2016 och 2018.

– Andzej kommer bidra med rutin i vår unga trupp . Att han redan känner till Elitserien och svensk volleyboll är naturligtvis en fördel. Andzejs ankomst kommer att bidra till de yngre spelarnas utveckling och det kommer dessutom ge vår coach Tomasz Kamuda fler taktiska alternativ, säger Jörgen Larsson, ordförande i ÖVKs elitsektion i ett pressutskick.

Efter det är förvärvet har ÖVK tolv spelare i truppen

Foto: ÖVK

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close