skanesport_desktop-panorama-1

FotbollLandskrona BoISNyheter

BoIS-backen om framgångsreceptet: ”Litar på varandra”

Landskorna BoIS innehar ett gynnsamt läge inför de avslutande tre matcherna. En stor del av framgången kan tillskrivas lagets defensiv – där Jonathan Asp gjort en stark förstasäsong.
– Vi litar på varandra – har en bra kemi, säger han till Skånesport. 

Jonathan Asp missade senaste mötet mot Assyriska Turabdin på grund av skada, men hoppas vara tillbaka i helgens derbymöte med Eskilsminne.

– Jag är ju inte härifrån själv, men jag förstår att det är en stor match för båda lagen, och för supportrarna. Jag har haft lite strul med foten, men det ska mycket till för att jag ska stå över, säger Jonathan Asp, som åkte på en stukning i mötet med Torn.

Poängmaskinen Landskrona tycks temporärt ha stannat av. Två raka kryss har sänkt den senaste tidens poängsnitt betydligt. Men optimismen är intakt, menar Jonathan Asp.

– Klart det har varit surt att tappat poäng. Vi har spelat bra hela tiden, men åkt på lite oflyt. Men någon dålig stämning har det verkligen inte varit. Vi har fortfarande en positiv känsla, vilket vi haft större delen av året.

Hur ser du på säsongen i stort?

– Att vi har gjort det bra. Det är många nya spelare, många unga. Men vi har följt vår plan och gjort det bra. Vi har en bra kemi i laget och alla jobbar hårt för varandra. Vi har fått till ett väldigt bra presspel, samtidigt som vi vill ha mycket boll. Det är väl en kombination av ett starkt försvarsspel och en bra offensiv.

Den 29-årige backen återvände till den skånska fotbollsvardagen efter en sejour i Norge. I slutet av september förlängde han sitt kontrakt med ytterligare två år.

– Så som det har utvecklats under säsongen så kände jag att det var jättespännande att fortsätta i BoIS, att fortsätta på den resan vi påbörjat. Det var inte så mycket att tänka på när vi väl kommit fram till något bra.

Varför blev det just BoIS?

– Jag hade absolut möjlighet att fortsätta i Norge – och inte bara där, utan andra ställen också. Men vi trivdes inte socialt. Sen i vintras så vägde vi lite fram och tillbaka kring det som fanns. Landskrona tog kontakt rätt tidigt, därefter träffades vi och tog ett snack. De övertygade mig och det kändes bra.

Du är en av de äldre spelarna i truppen – hur är det att ha den rollen?

– Det är bara kul. Jag försöker ju bidra med så mycket erfarenhet jag bara kan. Man tänker inte på det så mycket egentligen. Men det är kul att ta ansvar – man har ändå varit med inom elitfotbollen under en längre tid.

 

Joel Ask

Artikelbild: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close