FotbollMalmö FFNyheter

MFF P17 bäddade för guldmatch i slutomgången

MFF P17 vann hängmatchen mot BK Häcken med 2-1 och gick upp i serieledning med en omgång kvar av slutspelsserien.

Fast det satt hårt åt, trots fördel av hemmaplan.

– Jag sa precis till Häcken-ledningen att de gjort en riktigt bra match och att jag förstår att de tycker att det känns surt att åka härifrån utan poäng. Vi fick kämpa för det, men nu är vi där vi ville vara med en SM-guldmatch i slutomgången, konstaterade MFF-tränaren Max Westerberg.

Den matchen spelas på bortaplan mot Halmstads BK på söndag.

Ställningen efter 12 av 13 omgångar är:

1) MFF, 26 poäng, plus 29 mål

2) Hammarby IF, 26 poäng, plus 15 mål

3) Halmstads BK, 25 poäng, plus 16 mål.

Hammarby möter nästjumbon Sirius och lär knappast tappa poäng.

– Vi måste slå HBK, men det är en trygghet med vår fina målskillnad. Den har vi dock förtjänat, dels genom ett par stora segrar, dels genom att vi är det lag som släppt in minst mål, säger Max Westerberg.

BK Häcken tog ledningen med 1-0 strax före pausen och höll den till mitten av den andra halvleken. Då kvitterade August Sandström (bilden) och det var även han som satte dit avgörande 2-1 med en kvart kvar att spela.

– August har gjort en fin säsong och flera mål nu på slutet. Nu fick han två frilägen och utnyttjade dem perfekt.

– Melker Widells passning som friställde August vid 2-1 var dock fantastisk och Ajdin Avdic gjorde ett bra inhopp. Men det var Häcken som inledde bäst efter pausen innan vi blev bättre synkade i vår press och efter 2-1 fick de till ett rätt bra tryck mot vårt mål. Det var en skön seger, sammanfattade Max Westerberg.

Ole Törner

Foto: Bildbyrån

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close